Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Haberi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi?

Varlık yönetim şirketi BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) teslim ettiği bildiride sahip olduğu fonlarla bitcoin alabileceğini duyurdu. Kripto para sektöründe büyük yankı uyandıran bu gelişme, analist Willy Woo’ya göre yeni bitcoin balinalarını ortaya çıkardı.

7.8 trilyon dolarlık varlık yöneten BlackRock, 20 Ocak’ta SEC’e vermiş olduğu bildiride sahip olduğu fonları altın, petrol, bitcoin gibi türev ürünler için kullanabileceğini belirtti. Kripto para analisti Willy Woo, haber karşısında “BlackRock bitcoin’i seviyor” dedi ve şirketin küresel GSYİH’nin (gayri safi yurt içi hasıla) %8’ini yönettiğini ifade etti. Ardından Woo, bitcoin’in küresel GSYİH’nin %0.6’sına denk geldiğini ekledi.

Willy Woo, “Böylesine büyük bir şirket bitcoin alacağını açıklarsa işte bu olur” diyerek aşağıdaki grafiği gösterdi.

bitcoin
Grafikte, yeşil daire içindeki alan BlackRock haberinin çıktığı zamanı temsil ediyor.

Yeni balinalar gün yüzüne çıktı

Analist, BlackRock haberiyle birlikte yeni balinaların ortaya çıktığını söyledi. Woo, bu balinaların 32 milyon dolar değerinde 1000 btc tuttuklarını belirtti ve “daha fazla balinanın geldiğini görebiliyorum” yorumunu yaptı.

Analist, gelen “bitcoin alan yok, vadeli işlem yapıyorlar” itirazına karşılık olarak paylaştığı verilerin on-chain (zincir üstü) üzerinden soğuk cüzdanlara kadar takip ettiğini vurguladı.

Willy Woo, balina yorumunun ardından kripto para analiz şirketi Glassnode’un bir paylaşımına değindi. Glassnode’un paylaştığı grafikte son 30 gün içinde yatırımcıların 270 bin btc’yi çektiği gösterildi. Woo, buna istinaden “satış görmeyen bitcoin’ler güçlü yatırımcılara akıyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!