Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bakan, Kripto Paraların Vergilendirme Sınıfını Değiştirmek İstiyor

Japonya Maliye Bakanı Taro Oso, yaptığı açıklama ile kripto para vergilendirmelerinde değişiklik yapmak istediklerini ancak halkın bunu pek de olumlu karşılamayabileceğini belirtti.

Aynı zamanda başbakan vekilliği görevini de üstlenen Aso, kripto para transferlerinin de vergilendirilmesi gerektiğini belirtirken; bununla birlikte bu ürünlerin dahil olacağı vergi sınıfının da değişmesi gerektiğini ifade etti.

Şu anda kripto para transferlerinden elde edilen verginin oranı yüzde 55 olarak karşımıza çıkarken, kategorinin değişmesi demek; kripto paraların forex işlemleri ve stok işlemleri sınıfına girmesi ve verginin yüzde 20’ye düşmesi anlamına geliyor.

Katıldığı toplantıda, kripto paraların kendisi ile ilgili de konuşan Aso, şu aşamada uluslar arası finans sektöründe kripto paraların pozisyonlarının belirsiz olduğunu da belirtti. Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinin ve bu yönde çalışılmasının çok önemli olduğunu belirten Aso, bununla birlikte bu hamlenin de tartışılabilir olduğunu çünkü içinde kripto paraları içerdiğini belirtti.

Öte yandan, Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) geçtiğimiz hafta bir hayli yoğun mesai yaptı. Kripto para borsalarına uyarılar yollayan ve onlardan kendilerini geliştirmelerini isteyen kurum; Coincheck’in başına gelen yıl başındaki 350 milyon dolarlık hack olayının ardından; aynı şeyi bir daha yaşamamak için kripto para borsalarına deyim yerindeyse göz açtırmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment