Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QTUM İlerlemeye Devam Ediyor: Daha İyi Müşteri Deneyimi İçin Yepyeni Bir Plan

Yakın zamanda QTUM, kendi blockchain platformunun geniş çaplı kabulüne yardım edecek kullanıcı dostu özellikleri hakkında bir tweet attı. Ekip Ethereum‘un akıllı kontrat işlevselliğini Bitcoin‘in güvenlik ile alakalı özellikleri ile karıştırdığını ve ortaya melez bir tür çıkarttığını iddia ediyor. Bu hamle ölçeklenebilirlik ve güvenlik unsurları konusundaki sınırlamaları aşmak için gerçekleştirilmiş.

 

QTUM ilk başlangıcından beri Ethereum’un Sanal Makinesini (EVM) kullanmaktaydı ki bu sistem bir kaç dezavantaja sahip. Bunlardan birisi de sistemin sadece tek bir programlama dilini destekliyor olması. QTUM’un en güncel ve önemli gelişimlerinden birisi x86 Sanal Makinesi (VM). QTUM’a özel bu sanal makine standart EVM’nin gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilir.

Özetlemek gerekirse, QTUM X86 VM, bir akıllı kontrat işletim sistemi olup, merkeziyetsiz uygulamaların (dApps) yayılmasını ve kullanılmasını daha kolaylaştırmak için kuruldu. QTUM X86 VM tek bir programlama dili desteği kısıtlamasını aşıp C++, C. Rust ve buna benzer programlama dillerini birden fazla olacak şekilde destekleyebiliyor. Buna ek olarak yeni dönem akıllı kontratları için üretim, uygulama ve yönetim konularında yeni imkanları mümkün kılıp, alternatif veri depolaması sağlayıp, kolay tak çalıştır için olan çoklu API’leri de destekliyor. Bu yenilikler platform üzerinde uygulama yaratmak isteyen geliştiriciler için süreci daha da pürüzsüz bir hale getirecek.

İlgili mekanizma x86 VM’nin işleyişinde daha fazla ölçeklenebilirlik sağlayacak. Bu sistem ağdaki gas mekanizması ile ilgili daha düşük ücretlendirme yapmasının yanı sıra, akıllı kontrat geliştiricileri için de daha ödüllendirici olarak görülüyor. QTUM’un yeni güncellemesi alandan, kaynaklardan ve işlemci gücünden tasarruf edebilmek için bütün bir işletme sistemi halinde tam paket olarak planlamakta.

QTUM’un üç projesi sırasıyla şu şekilde; Qx, QDex ve Qrypto. Bu üç proje QTUM’un genel eko sistemini daha iyi bir hale getirebilmek için piyasaya sürülecek.

Qx, QTUM platformu üzerinde kripto paraların alım satımını sağlayabilmek için trading uygulaması olarak görev alacak bir merkeziyetsiz işlem protokolü olarak tanımlanıyor.

QDex ise QTUM’un blockchain’i tarafından desteklenen merkeziyetsiz token borsası. QDex, QRC token değişim işlemlerini kolay, sıkıntısız ve kullanıcı dostu bir yaklaşımla gerçekleştirip, genel müşteri deneyimini geliştirmek amaçlı piyasaya sürülmesi planlanan bir uygulama.

Qrypto ise cüzdan yönetimi için kullanılacak olan internet tarayıcısı eklentisi. Bu eklenti blockchain ve merkeziyetsiz uygulamalara bağlanan tarayıcı arayüzü ile aynı şekilde çalışacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment