Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Wolf of Wall Street’ Jordan Belfort: Bitcoin Yakında Ölmüş Olacak

Wolf of Wall Street’‘ olarak da bilinen Jordan Belfort, Bitcoin‘in helvasının yakında yeneceğini düşünüyor. Facebook video aracılığıyla konuşan Belfort Bitcoin’in 2018 yılındaki fiyat sıkıntılarının 1. sıradaki kripto para biriminin tek ayağının çukurda olduğuna delalet ettiğin düşünüyor. ”Hodler”lara kaçınılmaz sondan önce ellerindekini satmayı tavsiye etti. BTC hakkındaki olumsuz tutumuna rağmen Belfort, BTC ve diğer kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji olan Blockchain’in umut vaat ettiğini ifade etti.

Bitcoin İçin Son Yakın

Belfort’a göre 2018 Haziran ayında yaşanan fiyat düşüşleri BTC’nin ”son günlerine” yaklaştığını göstermekte. Wolf of Wall Street daha da ileri gidip Bitcoin’in şimdiki değerini büyük ölçüde bitirecek olan büyük bir düşüşün çok yakın olduğunu ifade etti. Belfort kendi geçmişine, şahsına karşı yapılan borsa manipülasyonu suçlamasına dönüp, BTC’nin neden bir felakete doğru yol aldığını açıkladı. Belfort’a göre Bitcoin’in algılanan değeri ”greater fool theory’‘ kapsamına girmekte. Lale çılgınlığına benzer bir teori olan greater fool theory, yatırımı elinde olan mal varlığını fiyatı önem arz etmeksizin belirli bir fiyata alıp bunu kendinizden ‘daha büyük bir aptala’ kar fiyatı ile satma olayıdır. Belfort, John McAfee gibi devamlı yükseliş olacağı tahminlerinde bulunan ünlü isimleri kripto topluluğunu yalan yanlış vaatler ile kandırmakla suçladı:

”Bu adamların bunları yapmasının tek sebebi daha fazla kerizi bu işin içine sokmak. Gülünç değerlerde gerçekçi olmayan fiyat hareketi yaratmak istiyorlar.”

Bitcoin Teknolojisi Kusurlu

Belfort’un en çok değindiği noktalardan birisi Bitcoin teknolojisinin kusurlu olduğu yönünde:

”BTC hakkındaki her şey hatalı. İçerisinde çok fazla önemli hata var ve sonuç olarak bütün paranızı kaybetmek istemiyorsanız bir an önce BTC’den çıkış yapın.”

Belfort’un BTC’ye olan bu olumsuz tutumuna rağmen blockchain’e olan yakınlığından bahsetmiştik. Belfort izleyicilerine odak noktalarını BTC’den blockchain teknolojisine çevirmelerini söyleyip, gerçekten yararlı olabilecek bir kaç kripto para birimi olduğunu ifade etti.

Belfort, Bitcoin’in gerçek bir yararının olmadığını vurgulayıp, BTC’nin geçmişte blockchain teknolojisine sahip olup bunun lisansını almış olması durumunda olayların çok daha farklı olmuş olabileceğini söylemeden geçemedi. Bu haber Belfort’un Bitcoin ve genel olarak kripto para birimlerini böylesine sert eleştirdiği ilk haber değil. 2017’nin Eylül aynda kendisi Jamie Dimon‘un Bitcoin bir ”sahtekarlıktır” açıklamasına katıldığını ifade etmişti. Belfort işleri bir tık daha arttırıp bundan hemen sonraki ay ICO’ların ”gelmiş geçmiş en büyük sahtekarlık” olduğunu söylemişti.

Bitcoin’e Sahip Olma Oranı Artacak Gibi Duruyor

Konuyla alakalı bir gelişmede, Hollanda merkezli bankacılık devi ING, BTC’ye olan ilginin yakın bir zamanda artış göstereceğine delalet eden bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre şu an için Avrupalıların %10’u kripto paraya sahip. Buna ek olarak %16 gibi bir oran ise yakın zamanda kripto para satın almayı planlıyor. Araştırma 13 farklı ülkedeki 15.000 katılımcı ile yapıldı.

Piyasaya olan ilgi o kadar fazla ki ankete katılanların %15’i BTC ile ödeme alma konusuna olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

ING yetkililerinden Jessica Exton anket hakkında şunları ifade etti:

“Kripto para hala pek çok kişi için soyut bir kavram durumunda ancak bazılarının düşündüğünün aksine dijital paralar hala ilgi çekiyor olabilirler.”

ING’nin bu son anketinin sonuçlarını ele alırsak Belfort’un bu çıkışı tamamen laf salatasından ibaret olabilir. Bitcoin’in Steve Wozniak ve Jack Dorsey’in inandığı gibi geleceğin para birimi olacağını veya Warren Buffett ve Bill Gates gibi kişilerin inandığı gibi çok kötü bir sonu olup olmayacağını zaman gösterecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment