Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Borsa Bitflyer, Ön Ödemeli Bitcoin Kartı Çıkardı

İşlem hacmi olarak Japonya’nın en büyük borsası olan Bitflyer, yeniden doldurulabilir bir Visa ön ödemeli kart çıkardı. Kullanıcılar bu kartın içine, Bitflyer’da ya da başka cüzdanlarda bulunan Bitcoin’lerini aktarabiliyor. 

Ön ödemeli kart, visa desteğiyle birlikte geliyor.

Bitflyer, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, Japon Yeni bazlı bir Bitcoin ön ödemeli kart çıkardıklarını açıklamıştı. Ekim ayının 6’sında ise, kart için başvurular açılmıştı. Kullanıcılar, kartlarına Bitcoin kullanarak para yükleyebilecek, ve Visa kabul eden her işletmede kullanabilecek.

Borsa’nın websitesindeki açıklamaya göre, karta başvurmak ve kullanmak tamamıyla ücretsiz. Müşteriler, Bitflyer hesaplarını ya da herhangi bir mobil cüzdan uygulamasını kullanarak kartlarına para yükleyebilecekler. Yüklenen para ise Japon Yeni cinsinden görüntülenecek.

Kartın ücretsiz olması bazı limitasyonları da beraberinde getirmiş. Tek yüklemede 30000 Yen(∼266USD), aylık toplam yüklemelerde 120000 Yen(∼1065USD), ve kartın ömrü boyunca sadece 1 milyon Yen(∼8878USD) yüklenebilecek. Bunlara ek olarak, kart 5 yıl kullanıma açık olacak, ve içinde aynı anda 100000Yen’den(∼888USD) fazla para barındıramayacak.

Kartın çıkış etkinliği anısına Bitflyer, “alım satım sınıfı” müşterilerine, 1000 adet hediye dağıtacak. Bitflyer’da, “alım satım sınıfı” ve “cüzdan sınıfı” olarak iki ayrı hesap türü mevcut. Cüzdan sınıfına mensup üyeler, dijital para birimleri alım satımı yapamıyor.

Kart’ın kullanım detayları

Bitflyer Visa ön ödemeli kart’ı almak için, kullanıcılar Vandle Card websitesinden başvuru yapacak. Vandle Card, Kanmu Inc. ve Orico Corp. şirketleri tarafından kullanıma sunulan Visa destekli bir ön ödemeli kart. İki şirket, Bitflyer’la yaptıkları anlaşma üzerine, borsanın adını kartların üzerine basacak. Kanmu Inc.’e göre, verilen kartlar “40 milyondan fazla iş yerinde ve 200 ülkede rahatlıkla kullanılabilir.

Üye olduktan sonra, Bitflyer kartları müşterilere posta yoluyla dağıtılacak, ve kullanıma açılması için Borsa’nın sitesi üzerinden aktif edilmesi gerekecek.

Kartın nasıl doldurulacağı ise Vandle Card’ın websitesinde anlatılmış. Vandle kartlar, kredi kartı, NTT Docomo mobil ödeme, ya da Pay-Easy teknolojisine sahip ATM’leri kullanarak geri doldurulabilecek. Aynı zamanda kullanıcılar, Family Mart, Lawson, Circle K, Sunkus, Mini Stop, ve Seicomart gibi marketlerden de yükleme yapabilecek. Buna ek olarak, Bitflyer sayesinde, Vandle Card’a özel verilen bir QR kod ile, Bitcoin destekleyen bütün cüzdanlardan ve borsalardan para aktarımı opsiyonu da kullanıcılara sunulmuş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment