Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon IT Devi Fujitsu Blockchain Danışmanlık Hizmeti Verecek

Bilgisayar teknolojileri devi Fujitsu, beş gün içerisinde kullanıma hazır “Minimum Viable Product” (MVP), yani riske karşı en yüksek yatırım getirisine sahip bir ürün sunacağını iddia ettiği yeni bir danışmanlık hizmeti başlatacak.

Bu danışmanlık hizmetinin fiyatları 9900 €’dan başlarken içeriğinde blockchain teknolojisindeki temel giriş dersleri, tavsiye edilen use case’lerin kullanımları ve beş gün içerisinde bir prototip oluşturma gibi çeşitli özellikler yer alıyor.

Hizmetten yararlanan müşteriler eğer isterler ise ürünlerini daha da geliştirmek için daha fazla yatırımda bulunabilir ya da işi olduğu gibi bırakıp gidebilirler.

Mart ayında tekrar hizmete başlayan Fujistu’s Blockchain Innovation Center‘da baş mimar olarak görev yapan Chris Pilling konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

” Evet, burada proof of business ile karşılaşmış bulunuyoruz. Küresel olarak blockchain ekiplerinin konuya dahil olmasını istiyoruz. Bunun yanında müşterinin her şeyi olduğu gibi bırakıp gitmesine ve prototip ile oynamasına izin veriyoruz. “

Bu proof of business yaklaşımı, proof of concept’in tersine müşterilerin iş değeri yaratmasına odaklanan ve Blockchain Innovation Center Başkanı Frederik de Breuck‘a göre blokchain projelerinin yaygın tuzaklarını önleyen bir iş süreci yürütmek için bir yoldur.

Konuyla ilgili konuşan Frederik de Breuck şu sözleri söyledi:

 ” Müşterilerimizin yüksek ilgi alanlarından esinlenerek bu kullanıma hazır paketi sadece müşterilerin blockchain girişimlerini başlatmak için değil, aynı zamanda mevcut projelerini gözden geçirip iyileştirmeleri için de hazırladık. Bu hizmetin şirketlere blockchain teknolojisinin potansiyelini göstermede önemli bir etkisinin olmasını bekliyoruz. “

Çok uluslu Japon şirketi Fujitsi, blockchain teknolojisinde 50’ye yakın patenti çoktan bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca veri depolama ve veri alışverişi sistemleri de dahil olmak üzere geçtiğimiz yıl içerisinde bir dizi farklı blockchain ile ilgili hizmeti de başlatmıştır.

Hyberledger’ın da kurucusu üyesi olan Fujitsu, şu anda grubun Fabric ürününü ticarileştirmeye yardımcı oluyor. Yüksek performanslı use case’ler için işlem oranını hızlandırmanın bir yolu olarak tanımlanan proje, bu yılın ilerleyen zamanlarında tamamlanacak şekilde planlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment