Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon IT Devinin Yılsonu Hedefi Bitcoin İşlem Gücünün %12’sine Sahip Olmak

Japon IT firması GMO Internet‘in kurduğu kripto para çiftliği geçtiğimiz 3 ay içinde 3 milyon dolarlık gelir sağladı.

5 Mart’ta yayınlanan bir madencilik raporuna göre, halka açık şirket sırasıyla Aralık, Ocak ve Şubat ayları için 23 BTC, 93 BTC ve 124 BTC çıkarttığını açıkladı. Piyasa fiyatlarına göre yayınlanma tarihi için bu miktarın toplamı yaklaşık 2.67 milyon dolara tekabül ediyor.

Ek olarak şirket, toplam madencilik geliri olarak aynı periyot içerisinde 525 Bitcoin Cash (yaklaşık 654.000 dolar) elde ettiğini de raporda belirtti. Hepsini hesaba katınca, GMO’nun madencilik girişimi aylar içerisinde yaklaşık 3.3 milyon dolarlık bir gelir sağladı.

Aslında GMO’nun sağladığı veriler, özellikle de koin madencilik bedelinin raporda bulunmaması sebebiyle, madenin finansal durumu üzerine eksiksiz bir portre çizmiyor. Elde edilen kripto paraların bu üç aylık süreç içinde operasyon masraflarını karşılayıp karşılamadığı bilinmiyor.

GMO’nun raporu ayrıca işlem kapasitesinin büyümesini de detaylandırıyor.

Şubat’ın sonunda alınan işlem gücü olan 108 PH/s ile birlikte GMO hedefini, yıl sonuna kadar 3000 PH/s olarak ayarladı. Şuanda Bitcoin Ağı’nın toplam işlem gücü Blockchain İstatistikleri‘ne bakıldığında 25,520 PH/S civarlarında seyrediyor.

Daha önce bildirildiği gibi, firma madencilik ünitesini geçen Ekimde piyasaya sürme planı olduğunu açıklamıştı ve proje, resmi olarak geçen yılın sonunda Kuzey Avrupa’da hayata geçirilmişti.

Geçmişte yayınlanan bildiriler, madenin bu yılın sonlarına doğru ek gelir kaynaklarına tabi olacağını gösteriyor. GMO ayrıca Şubat ayında, bu yılın Ağustos ayında bulut madencilik hizmeti sunarak bir adım daha büyümeye gideceklerini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment