Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Mesajlaşma Programı Line, Kripto Para Borsası Açacak

Japonya merkezli ve oldukça popüler olan mesajlaşma uygulaması Line, yaptığı açıklama ile bir kripto para borsası kurmak için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Dünya genelinde birçok ülke, kripto para borsaları konusunda sıkı ve sert denetlemeler getiredursun, Japonya’da durum pek de öyle değil. Komşuları Güney Kore ve Çin’in aksine kripto para konusunda destekleyici bir tutum sergileyen Japonya’da, ülkedeki popüler kurumlar da bu yönde kararlar almaya başladı. Japonya merkezli kurumların yanı sıra, birçok Güney Kore ve Çin merkezli şirketler de, ülkede faaliyet göstermek için adeta birbirleri ile yarışıyor.

Son olarak ülkedeki çok popüler bir mesajlaşma programı olan Line, yaptığı açıklama ile uygulama içinde kripto para borsası kurmak için başvuruda bulunulduğunu kamu oyu ile paylaştı.

Enteresan Bir Girişim

Line’ın bu hamlesi, kripto para çevrelerince ilgi çekici olarak yorumlanırken, aslında bu uygulamanın potansiyelini burada kullanmaya karar vermesi, gerek kendileri gerekse de kripto para piyasaları için olumlu bir sinyal olarak algılandı. Toplamda yaklaşık 200 milyon kişiden fazla üyeyi bünyesinde barındıran Line’ın, aynı zamanda Line Pay denen uygulama içi bir mobil ödeme aracı da bulunuyor ve bu özellikten faydalanan kişi sayısı ile yaklaşık 40 milyon olarak belirtiliyor.

Line Pay’in geçen yıl yayınlanan verilerinde ise, uygulama içi ödeme miktarlarının 2017 özelinde 4 milyar dolar civarında olduğu belirtildi. Bu paraların da katkısıyla Line uygulamasının yöneticilerinin bir kripto para borsası açmak ve bir de canlı yayın özelliği getirmek istediği belirtiliyor.

200 milyonu aşkın üyesi ve 40 milyon aktif kullanıcıya sahip ödeme sistemi ile Line’ın piyasadaki devlerden birine dönüşmesi hiç de sürpriz olmaz. Öyle ki, en popüler kripto para borsası olarak gösterilen Coinbase’in toplamda 13 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Şirketin bu işi uygulamaya koymak istemesindeki temel şey üye sayısının çokluğu olsa da aslında olay bununla da bitmiyor. Line’ın kullanıcı portföyünün büyük bir çoğunluğunun uygulamayı bir hayli sevdiği ve beğendiği belirtilirken, uygulamanın getirdiği yenilikleri kullanma ve bunların ödemesini yapma konusunda da kullanıcıların hayli cömert olduğu geçmişten gelen bir veri.

Kripto para borsasını açmak için profesyonel bir ekipten yardım alacağını açıklayan şirket; daha şimdiden birçok Blockhain uzmanı ve piyasa analisti ile yakın temas halinde. Dünyanın son dönemde girdiği kağıt parasız ticaret ve yaşam trendinin beraberinde getirdiği ihtiyaçları karşılamak için böyle bir işe giriştiklerini belirten şirket yöneticilerinin gelecekteki en temel hedefleri ise bu alanda dünyada lider olmak.

Japonya’da Kripto Paralara İlgi Büyük

Japonya, yavaş yavaş kripto para ticareti için merkez haline gelmeye başladı. Hükümet politikalarının kripto para kullanımını destekler nitelikte olmasıyla birlikte, Japonya birçok merkezin ilgisini çekmeyi başardı. Halkta da bu yönde artmış bir isteğin mevcut olduğu, ülkedeki haber kaynakları tarafından doğrulanıyor. Öyle ki, son yaşanan Coincheck hack olayına rağmen, ülkedeki genel kripto para durumu olumlu yönde ilerliyor. Coincheck, he ne kadar kaybolan 530 milyon doların 435 milyon dolarını tekrar iade edeceğini söylese de, Japon otoriterler konuyla ilgili ünlü kripto para borsasını adeta haşladı. Coincheck’in yeni güvenlik kuralları getirmesini şart koşan Japon yetkililer, bu sayede daha güvenli ve huzurlu bir kripto para ticareti imkanı sunmayı hedefliyor.

Japon hükümeti, dünyadaki diğer birçok hükümetin aksine Bitcoin ve onun özelinde diğer kripto paralar hakkında son derece olumlu düşüncelere sahip. Ülkede kripto para kullanımı açık bir şekilde teşvik edilirken, son olarak yaşanan kripto paralar ile teknolojik ürün alış verişi de bu politikayı doğrulayan hamlelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Alanında başarılı analistlere göre ise, Japon hükümetinin bu politikaları ileride ülkeye büyük yarar sağlayacak. Kısa, orta ve uzun vadede ekonomik girdinin artması ve ülkede bu sayede istihdamın sağlanması karşımıza çıkan en büyük artılar olarak görülüyor. Konuyla ilgili konuşan Japon stratejist Yashiyuki Suimon’a göre, bu durum Japon ekonomisi için büyük kazançlara gebe:

”Ürünlerin değerindeki artışla paralel olan en önemli şey, tüketicinin de o ürünler için harcadığı fiyatta artış olması ki buna zenginlik etkisi diyoruz. Biz de henüz yeni yeni adımlarını atan kripto paralar noktasında böyle bir teşvikleme yaparak, harcanan ve yaratılan total ekonomi miktarını 80 milyar yen’e kadar çıkarmayı hedefliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment