Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Soğuk Cüzdan Kullanımına Düzenleme Gelecek

Japonya‘daki Finansal Hizmetler Kurumu, (FSA), kripto para borsalarının kullandığı soğuk cüzdanlarla ilgili yeni düzenlemeler hazırlamayı düşünüyor.

Reuters gibi kaynaklar tarafından yapılan habere göre FSA, İnternet’e bağlı olmayan ortamlarda dijital para saklamak için kullanılan soğuk cüzdanlarla ilgili yeni standartlar hazırlıyor. FSA bu standartları ülkedeki tüm kripto para borsalarına benimsetmeyi düşünüyor.

Soğuk cüzdanlar İnternet’e bağlı olmadıkları için genel olarak daha güvenilir olabiliyorlar. Ancak Finansal Hizmetler Kurumu, bu cüzdanlarına yine de çalınabileceğini ve bu tarz saldırıların bizzat şirket içerisinde yaşanabileceğini düşünüyor.

Bu durumun önüne geçmek ve kripto para sektöründeki yatırımcıları korumak isteyen düzenleyiciler, kripto para borsaları tarafından kullanılan soğuk cüzdanlarla ilgili yeni düzenlemeler hazırlamak istiyorlar.

Bundan bir süre önce Bitcoin’i para birimi olarak tanımlamayı bırakan FSA, kısa süre içerisinde yoğun tepki almıştı. FSA’in kripto para sektörüne karşı tutumu bu tepkiler ışığında değişecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment