Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan Başbakanı Blockchain’in Avantajlarından Bahsetti

Pakistan Başbakanı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda idari süreçlerin dijitalleştirilmesi hakkında konuştu ve bu sürecin başlatılması halinde yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, katıldığı bu toplantıda idari süreçlerin dijital ortama aktarılmasından ve Blockchain teknolojisinin bu süreçte oynayabileceği rolden bahsetti.

İdari işlemlerde Blockchain teknolojisini kullanmanın hem verimlilik hem de şeffaflık konularında ciddi avantalar sağlayacağını vurgulayan Başbakan Khan, bu teknolojinin genel olarak zorlayıcı ve uzun süren bürokratik süreçleri de ortadan kaldırabileceğini düşünüyor.

Başbakan Khan, bu dijitalleşme sürecinin yalnızca idari süreçlerde değil belli başlı ticaret anlaşmalarında da başlatılabileceğini söylüyor. Kendisinin açıklamalarına göre bazı süreçlerin dijital ortama aktarılması, ticaret anlaşmalarının da çok daha verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayabilir:

“Dijitalleşme süreci sayesinde hükümet kuruluşları arasında daha iyi bir iletişim kurulabilir ve Pakistan’da iş yapmak çok daha kolay bir hal alabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment