Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cambridge Araştırması: Kripto Para Sektöründeki Terim Karmaşası Çözülmeli

Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para sektörünün günümüzdeki en büyük sorunlarından biri bu alanda uluslararası bir terminolojinin oluşturulmamış olması.

Cambridge Centre for Alternative Finance, Nomura Research Institute (NRI) ile birlikte 23 farklı bölgedeki kripto para düzenlemelerini inceledi. Kasım 2018-Şubat 2019 tarihlerini kapsayan bu araştırmada kripto para sektöründeki bazı eksiklikler gün yüzüne çıkartıldı.

CCAF tarafından yapılan bu araştırmaya göre Dünya genelindeki düzenleyicilerin en çok sorun yaşadıkları şeylerden biri kripto para sektöründeki belirsiz terimler. CCAF’in araştırmalarına göre genellikle düzenleyiciler tarafından kullanılan “kripto-varlık” terimi aslında oldukça geniş bir anlama sahip.

CCAF’e göre düzenleyicilerin öncelikle kripto para sektöründeki terimlerle ilgili belli başlı tanımlar hazırlamaları ve bu tanımlar doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor. Günümüzde özellikle kripto para, kripto varlık ve dijital token gibi terimlerle ilgili bir karmaşa olduğunu belirten CCAF araştırmacıları, bu durumun yasal düzenlemeler konusunda ciddi bir soruna yol açtığına inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment