Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya DAO’ları Keşfedecek: Dijital Bakanlık Kendi DAO’sunu Kurdu

Japonya Dijital Bakanlığı, DAO’ların (merkeziyetsiz otonom organizasyon) işlev ve rollerini keşfetmek amacıyla kendi DAO’sunu kurduğunu açıkladı.

Japonya Dijital Bakanlığı 2 Kasım tarihinde bir toplantıda, DAO’ların sorunlarını, güvenlik açıklarını ve potansiyelini gözlemlemek için kendi DAO’sunu kurduğunu duyurdu. Bakanlık süreç boyunca DAO’lara tüzel kişilik verilmesinin potansiyel faydalarını ve zorluklarını da ele alacağını belirtti.

Bu hamle ile dijital varlıkların ve DAO’ların potansiyel olarak blockchain teknolojisinden yararlanan sınır ötesi suçlar için kullanılabilecek ve kullanıcı korumasını tehdit edebilecek yönlerinin araştırılmasının planlandığı ifade edildi. Bakanlık ayrıca Japon yetkililerden gelen şikayetler kapsamında dijital varlık sektöründe blockchain analizi yürütebileceğini de öne sürdü.

Öte yandan Bakanlık, çalışanların çalışma geçmişini kanıtlayan NFT projesinin testi de dahil olmak üzere dijital inovasyonla ilgili birçok girişim üzerinde çalıştığını belirtti. Bakanlık bunun yanı sıra çalışma geçmişini kanıtlayan NFT’lerin yürürlüğe girmesi halinde bunların kara para ile mücadele düzenlemelerinin dışında kalması gerektiğini sözlerine ekledi.

Japonya Asya’nın en katı kripto düzenlemelerinden birine sahip olsa da ülke teknolojinin benimsenmesi konusunda oldukça ilerledi. Japonya Başbakanı Fumio Kishide, ekim ayında Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bünyesinde blockchain teknolojisinin genişlemesini sağlamak adına politikalar oluşturacak olan Web3 Politika Ofisini kurdu. Ek olarak Japonya’nın Fukuoka şehri geçtiğimiz günlerde bir Web3 merkezi olmayı hedeflediğini belirterek blockchain firması Astar Japan Labs ile ortaklık kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!