Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Maliye Bakanı ”Kripto Varlıklar” İfadesinde Israrcı!

Japonya’nın Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Taro Aso, gazetecilerle yaptığı konuşmasında sanal para birimleri ifadesi yerine, yeni teklif edilen yasal isim olan kripto varlıkları ifadesinin kullanılması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı söz konusu ifadesini hükümetin kabine toplantısı sonrası yapılan bir basın konferansı esnasında gelen sorular üzerine kullandı. 26 Mart tarihinde yapılan soru cevap etkinliğinin tam metni 26 Nisan tarihinde FSA tarafından yayınlandı. Bakan’ın kullanılmasında ısrar ettiği yeni terim, geçtiğimiz Mart ayında belirlenen ve onaylanan taslak sonrası ortaya çıkmıştı. Daha önce ”sanal para birimleri” ifadesini kullanan devlet mercileri, bundan sonra meşru ismin kripto varlıklar olduğunu açıkladılar.

Japonya’nın finansal regülatörü FSA da konu hakkında yayınladığı duyuruda yeni tanımın tek yasal ifade olduğunu ancak bunun zorunlu kullanılacağına dair bir gereklilik olmadığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı kripto paraların terimsel karşılığının yanı sıra, Japonya içerisinde yaşanan büyük çaplı kripto para borsası hacklenmelerine de değindi ve regülasyonların yatırımcıları korumak için daha da sertleşebileceğini ifade etti.

Japonya 2018 yılında ve 2017 yılında yaşadığı milyonlarca dolarlık hacklenmeler sonrası kripto para borsalarına lisans zorunluluğu getirmişti ve uygulama hala devam ediyor. FSA geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada lisans almak isteyen kripto para platformlarının sayısının 150’yi geçtiğini vurgulamıştı. Lisans alan kripto para borsalarının sayısı ise henüz 20’ye bile gelmedi.

Katı bir kripto para platform lisansı uygulaması kullanan bir başka bölge ise New York olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment