Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya ve Fransa’nın Finans Otoriteleri Fintech Alanında İşbirliği Yapacaklar

Japonya‘daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ile Fransa‘daki Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF) arasında yeni bir anlaşma yapıldı. FSA ve AMF, imzaladıkları bu yeni anlaşma doğrultusunda finansal piyasalardaki düzenlemeler hakkında işbirliği yapacaklar.

Japonya ve Fransa İşbirliği

Japonya’nın ve Fransa’nın finans otoriteleri, yeni bir anlaşma imzalayarak finans piyasaları alanında işbirliği yapmaya başladılar. FSA ve AMF bu anlaşma doğrultusunda finans piyasalarındaki yenilikleri teşvik etmeye çalışacaklar.

FSA ve AMF şu ana dek bu alanda birbirlerinden bağımsız olarak çeşitli adımlar attılar. Japonya’daki yetkililer de Fransa’daki yetkililer de finans piyasalarındaki yenilikleri geliştirmek için olabildiğince ılımlı kararlar alıyorlar. Artık işbirliği yapmaya başlayan bu iki kuruluş, yatırımcıların güvenliğini ve finansal istikrarı korumak için yeni çalışmalar yürütecek.

Günümüzdeki fintech şirketleri büyük oranda küresel çapta hizmetler sunuyorlar ve bu da bu şirketlerin yalnızca yerel sektörle kısıtlı kalmadığı anlamına geliyor. FSA ve AMF, fintech şirketlerinin küresel çapta çalıştıkları günümüz dünyasında yasal düzenleyicilerin de ortaklaşa çalışmalarının iyi olacağına inanıyor.

İmzalanan anlaşmada bir referans mekanizmasından da bahsediliyor. Bu mekanizma tamamen uluslararası ölçekte hizmet veren şirketlerin işini kolaylaştırmak için tasarlandı. Bu mekanizma sayesinde Fransa’daki bir şirket, Japonya piyasasına (veya tam tersi) çok daha kolay giriş yapabilecek.

Japonya’dan Küresel İşbirliği

Japonya’daki yetkililer özellikle fintech alanında uluslararası bir işbirliği ortamı oluşması gerektiğine inanıyorlar.

Japonya’daki düzenleyiciler bundan birkaç sene öncesine kadar kripto para sektörünü diğer ülkelerden bağımsız olarak düzenlemeyi planlıyorlardı ancak geçtiğimiz aylarda bu durum değişiklik göstermeye başladı. Yetkililer artık kripto para sektörünü düzenlerken diğer ülkelerle işbirliği yapıyor, diğer düzenleyicilerin fikirlerini alıyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment