Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Fiyatı 2018 Yılının En Düşük Seviyesine Geriledi! Tron 10. Sıraya Geçebilir Mi?

Kripto para piyasasının tamamı, geçtiğimiz hafta yaşanan kıyım sonrası ciddi değer kaybı yaşadı. Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi kripto para birimlerinin çoğu, %10 ve üzerinde kayıplar yaşarken, ayı piyasası adeta kimseye merhamet göstermedi.

Geçtiğimiz iki gün boyunca XRP‘nin başı çektiği bazı kripto para birimleri hafif yükseliş emareleri göstermiş olsa da, Pazartesi günü yeni rekor düşüşler ile perdeyi açtı.

CoinMarketCap üzerindeki piyasa hacmi verilerine göre 10. en büyük kripto para birimi olan Monero da, ayılar tarafından zarar uğratılan koinleden birisi konumunda. Geçtiğimiz aylarda Tron’un iki sıraya atlayıp kendisine çok yaklaşması sonrası arayı zar zor açmayı başaran Monero, 7 gün içinde yaşadığı toplam %23.97’lik düşüş yüzünden yine tehlikenin pençesinde.

Monero basın saatine göre %10.75’lik düşüş ile 79 dolardan işlem görmekte ve toplam piyasa hacmi ise 1.317 milyar dolar seviyesinde dolanıyor. Tron ise %10.57’lik düşüş ile Monero’ya sadece 200 milyon dolar uzakta.

Monero [XMR] price chart | Source: CoinMarketCap

Monero’nun trading işlemlerinde en büyük payı olan kripto para borsası ise, Kore menşeli Bithumb konumunda. Monero, Bithumb üzerinde XMR/KRW trading paritesi ile bir nebze hareketlilik yaşamakta. Monero yaşadığı son düşüş ile 2018 yılının en dip seviyesine ulaştı ve daha önce kırdığı 81.27 dolarlık rekoru, 80’in altına inerek yeniden kırdı. Piyasa hacmine göre 10. en büyük kripto para biriminin yukarı yönlü rekoru ise, 2018 yılının Ocak ayında kaydettiği 480 dolarlık seviyeydi.

Monero’nun söz konusu düşüşü atlatıp atlatamayacağını ise, zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment