Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Yurt İçi Kripto Para İstatistiklerini Yayınladı: 3.5 Milyon Kullanıcı!

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), bir ilke imza atarak yurt içi kripto para ticareti istatistiklerini yayınladı.

Japonya’daki 17 kripto para borsasından 2018 yılının Mart ayına kadar kaydedilen verilere göre, ülkenin ticaret için kripto para kullanan minimum kişi sayısı 3.5 milyon civarlarında.

Bunların arasında, 20’li yaşlardakiler %28, 30’lu yaşlardakiler %34 ve 40’lı yaşlardakiler ise %22 olmak üzere Japon kripto tüccarlarının çoğunluğunu oluşturmakta.

Mart ayının başlarında FSA tarafından  kripto para borsaları hakkında yapılan bir çalışma grubundaki açıklamalara da bakarak görebiliriz ki, FSA, bu verilerin açıklanması ile yurt içi borsası olan Coincheck’in hacklenmesi olayından sonra başlatılan endüstriye şeffaflık kazandırma hareketine hızla devam etmekte.

FSA’ya göre, yurt içi ticari istatistiklerin açıklanması, Japonya’daki kripto para ticareti sektörü konusundaki daha kapsamlı konuların incelenmesi ile ilgili geniş bir araştırmanın ilk adımı niteliğinde.

Kıyaslama yapmak gerekirse, raporda ayrıca kripto para vadeli işlemlerine ve marjlarına yatırım yapan kullanıcı sayısının martın sonlarına doğru 142,842 olduğu belirtilmiş.

Dikkat çeken nokta ise büyük ihtimalle bu iki farklı tip yatırıma yapılan yıllık ticari hacim artışı arasındaki büyük zıtlık.

FSA’nın elde ettiği verilere göre, 31 mart 2014‘ten 2017′ye kadar olan süreçte asıl bitcoin‘in yıllık ticari hacmi 22 milyon dolar’dan 97 Milyar dolar’a yükselmiş.

Ancak aynı zamanda, bitcoin’in arka planda duran marj, vadeli işlem ve kredi ile ticareti 2014 yılında sadece 2 milyon dolar hacme sahipken 2017 yılında inanılmaz bir yükseliş yaparak 543 milyar dolar gibi bir rakama fırlamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment