Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da İki Şirket, Bir Üniversite ve Bir Banka Blockchain İçin Bir Araya Geldi

Japonya‘daki dört farklı kuruluş, elektrik dağıtım sistemini Blockchain teknolojisiyle buluşturmak için bir araya geldi.

Kansai Electric Power (Kepco) Blockchain teknolojisiyle birlikte faaliyetlerini bir üst seviyeye çıkarmak için Mitsubishi UFJ Bank, Nihon Unisys ve University of Tokyo ile bir araya geldi. Bu dört kuruluş, güneş enerjisi tedarikçilerinin ellerindeki fazla enerjiyi satabilecekleri yeni bir platform geliştirmeye çalışıyor. Kurulan bu yeni ortaklık hakkında yayınlanan duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjilerin daha sık kullanılmaya başlamasıyla birlikte enerji tedarik sistemi artık tek merkeze yoğunlaşmaktan çıkıp, dağıtılmış hale geliyor. Elektrik, gelecekte tamamen bu amaç için hazırlanmış bir platform aracılığıyla satılmaya başlayabilir.”

Blockchain teknolojisinin sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda kullanıldığını biliyoruz. Bu teknoloji son zamanlarda elektrik tedarik sistemlerinde de kullanılmaya başladı ve şu anda dünya genelinde bu alanda çalışan birkaç farklı şirket bulunuyor. Japonya’da kurulan bu yeni ortaklık bu alandaki gelişmeleri hızlandırmaya yarayabilir.

Bu gibi projelere bir örnek göstermek gerekirse İspanya’daki bir kripto para madencilik şirketini örnek gösterebiliriz. Bu şirket haziran ayında bir duyuru yaparak ilerleyen zamanlarda güneş enerjisi kullanmaya başlayacağını ve elindeki fazladan enerjiyi hiçbir aracı olmadan doğrudan kullanıcılara satmaya başlayacağını açıklamıştı.

Kurulan bu ortaklıkta Nihon Unisys’in görevi sistemi geliştirmek, Kansai Electric’in görevi gösteri sistemini kurmak, University of Tokyo’nun görevi yapılan araştırmaları değerlendirmek, Mitsubishi UFJ Bank’in görevi ise Blockchain teknolojisi hakkında danışmanlık yapmak olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment