Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Kripto Para Borsaları Marjin Ticaretine Limit Getiriyorlar

Japonya‘daki yerel kripto para borsaları tarafından oluşturulmuş yasal düzenleme organizasyonu, yatırımcıların marjin ticareti yaparken maksimum ne kadar borç alabileceklerini belirlemeye çalışıyor.

Marjin ticaretiyle ilgili bir yazı paylaşmış ve bu ticaretin aslında ‘borç’ kripto para ile yapıldığını anlatmıştık. Japonya’daki Dijital Para Borsaları Birliği (JVCEA) de bu konuyla ilgili bir çalışma yürütüyor. JVCEA, marjin ticareti yapmak isteyen yerel yatırımcıların ellerindeki paranın en fazla dört katı kadar borç alabilmelerini sağlayacak bir kısıtlama getirmek istiyor.

Şu anda marjin ticareti yapan kripto para yatırımcıları için yasal bir limit yok. Bu yatırımcılar için belli başlı sınırlar çizen herhangi bir yasal düzenleme de yok ve JVCEA bu konuya el atmak istiyor.

Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) Nisan ayında bu konuyla alakalı bir rapor paylaşmış ve kripto para piyasasıyla ilgili bazı verileri yayınlamıştı. FSA tarafından yayınlanan verilere göre 2017 yılı itibariyle Japonya’daki 3 milyon kripto para al-satçısı arasından 142 bini kripto para türevleriyle ilgileniyor.

Ancak Japonya’daki kripto para piyasasının geçtiğimiz yılki ticaret hacminin yüzde 80’i türev ticaretinden geliyordu. Bu türev ticaretinin de yüzde 90’ından fazlası marjin al-satçılarından kaynaklanıyordu.

Bu yıl Japonya’daki kripto para borsalarından Coincheck bir soyguna maruz kaldı ve bu soygun sonrasında yerel kripto para borsaları bir araya geldi. ‘Öz-düzenleme’ ilkesiyle bir araya gelen bu borsalar kendi aralarında bazı düzenlemeler ve sınırlar getirmek istiyorlar. Bunu yapmalarındaki amaç da kripto para sektörünü daha güvenli ve ‘yasal’ bir hale getirmek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment