Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skrill Artık Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash Destekliyor

Bir çeşit internet ödeme hizmeti olan Skrill, artık kullanıcılara ”anında” Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin alım satım olanağı sunacaklarını açıkladı. PayPal‘ın Türkiye içerisinde yasaklanmasından sonra çoğu Türk kullanıcının da kullandığı Skrill, kullanıcıların cüzdanlarındaki 40 itibari para birimi ile yukarıda sıraladığımız kripto para birimlerinden birisini satın almalarına olanak sağlayacak.

Skrill şu an 16 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve kendisini online ödeme piyasasında üst sıralara çıkarmayı başardı. Bir çok itibari para destekleyen Skrill, yaptığı bu yeni hamle ile geçmişte kripto para birimlerinden faydalanmayan bir çok kullanıcıyı sektöre çekmeyi başarabilir.

Cüzdan kullanıcıların ”sadece bir kaç tıklama ile” kripto para birimi alıp satmasını sağlayacak. Yapılan açıklamada Skrill mevcut kripto para birimlerini tanınan bir borsada tuttuğunu da aktardı. Borsanın ismi Skrill tarafından açıklanmasa da, firma kullanıcıların ellerindeki kripto para birimlerini diğer kullanıcılara aktarmasına şu an izin vermiyor. Dahası, kullanıcılar bunu ticari harcamalar için kullanamayacak. Skrill şu an için sadece kripto para itibari para alım satım işlemine onay veriyor.

Skrill ve NETELLER CEO’su Lorenzo Pellegrino konu hakkında şunu ifade etti:

”Kripto para trading dünyası heyecan verici ve dinamik. Bizim dijital cüzdan hizmetimiz de kendisini bu çevreye çok fazla verebilir. Ben eminim ki Skrill aracılığıyla kolaylıkla kripto para alım satım işlemi yapabilmek, hem hem bugünün hem de geleceğin tüketicileri için çok çekici olacak.”

”Biliyoruz ki bir çok insan kripto para trading işlemini denemek istiyor ancak nereden başlayacağını bilemiyor ve biz bütün süreci çok anlaşılır bir hale getirdik.”

Şu an için Skrill’in bu hizmet verdiği piyasalar içerisinde Avustralya, Arjantin, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya,Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Meksika, Hollanda, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsviçre, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık yer alıyor.

Bu piyasaların yanı sıra, firma daha fazla ülkeye bu hizmeti götürüpi buna ek olarak mobil uygulamada da aynı hizmeti sunmayı planlıyor. Burada en çok dikkat çeken ise ABD’nin bu ülkeler arasında olmayışı.

Aslında kripto para kökenli olmayıp kripto para birimlerine dönüş yapan ve çoğu piyasa kullanıcısının adını illa ki duyduğu bir uygulama daha var: Robinhood.

Robinhood işin özünde geleneksel borsaya yönelik bir uygulama iken, yaptığı bir atılım ile kripto para piyasasına giriş yapmış ve erken kayıtlarda 1 milyon kişiye ulaşmıştı. Ocak ayının sonlarına doğru şirket platformlarına Bitcoin (BTC) ve Ether’i ekleyeceğini duyurmuştu ki bu 1 milyon insanın kayıt olmasına sebep oldu. Bundan hemen bir ay sonra Şubat içerisinde, bu hizmetin ilk defa görücüye çıkarılmasının ardından Martayı itibariyle firma 3 yıllık hizmetlerinden sonra 5.6 milyar dolarlık efsane bir şirket değerine ulaşmıştı. Mayıs ayı ortalarında ise firmanın hizmetleri bir-iki ABD eyaletinde olmaktan çıkıp tam olarak 10 ABD eyaletine yayılmıştı.

Firma daha sonra 12 Temmuz tarihinde Bitcoin Cash ve Litecoin‘i uygulamasına ekledi ve iyice ses getirdi. Robinhood’un en son yaptığı etkinlik ise 17 Temmuz tarihinde Dogecoin‘i eklemek olmuştu ve umuyoruz Skrill de bir zamanlar Robinhood’un seçtiği yola girer ve kripto para piyasası için önemli bir uygulama haline gelir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment