Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber’ın Kurucu Ortağı Robinhood Benzeri Bir Kripto Para Borsası Kuruyor

Kullanıcılardan komisyon bedeli kesmeyen kripto para borsalarının sayısı git gide artıyor. Bu borsaların arasına bir yenisi daha katılıyor: Voyager. Uber’ın kurucu ortaklarından biri tarafından desteklenen bu startup, 15 farklı kripto para üzerinden hiçbir komisyon ödemeden ticaret yapma imkanı sunacağını söylüyor.

Şirketin hedeflerinden biri aslında piyasadaki çeşitli fiyatları toplayıp olabilecek en makul fiyatı sunmak. Böylece kullanıcılar en uygun fiyatlardan Bitcoin ve diğer kripto paraları satın alabilecek, satabilecekler. Bu ticaret işlemlerinden komisyon ücreti kesmeyen Voyager, Robinhood gibi borsalara rakip olmayı amaçlıyor.

Voyager kullanıcılara en makul fiyatları sunmak için düzenli olarak 10 farklı kripto para borsasından ve 3 farklı piyasa yapıcıdan veri çekiyor olacak. Voyager’ın hedefi sadece Coinbase veya sadece Binance kullanan müşterilere çok daha uygun al-sat imkanları sunmak. Voyager’ın CEO’su olan Stephen Ehrlich, konuyla ilgili Fortune‘a bir röportaj verdi ve şöyle söyledi:

“Bazen belli bir borsaya gidip ticaret yapmaya başlıyorsunuz ama o borsanın yeteri kadar likiditesi olmuyor.”

Voyager’ın kurucuları arasında Uber’ın CTO’su olan Oscar Salazar da bulunuyor. Projenin diğer kurucuları arasında Gaspard de Dreuzy ve Uber’a erkenden yatırım yapmış Philip Eytan gibi isimler bulunuyor.

Voyager önümüzdeki hafta beta sürümünü yayınlayacak ve komisyonsuz mobil ticaret uygulamasını Ekim ayının sonlarına doğru yayınlamayı planlıyor.

Voyager’ın 15 kripto parayı destekleyeceğini biliyoruz ancak bunların tam olarak hangileri olacağını bilemiyoruz. Ama bunların arasında büyük ihtimalle Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic gibi büyük koinlerin olacağını tahmin ediyoruz. Hatta Ehrlich’e göre Voyager’ın şu anda Coinbase ve Circle gibi borsalarda desteklenmeyen XRP’yi de destekleme planı var.

Şu anda hizmet bedeli almayan borsalar arasında en meşhuru şüphe yok ki Robinhood. Ancak Ehrlich’e göre Voyager da ciddi bir büyüme gösterebilir ve yatırımcıların ilgisini çekebilir. Ehlich:

“Kripto para sektörünün ABD’deki geniş kitlelere yayıldığını düşünmüyoruz. Bence piyasanın kendisi epey büyük. Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların önünde çeşitli fırsatlar olduğuna inanıyoruz ve biz de bunun bir parçası olmak, sektörün büyümesine yardım etmek istiyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment