Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood, Kripto Para Cüzdanı İle Daha Fazla Büyümeyi Planlıyor

Eğer büyük kripto para borsaları herhangi bir komisyon almayan trading uygulaması Robinhood‘un farkına daha önce varmadılar ise, bu tarihten itibaren büyük ihtimalle varacaklar.

Greenhouse bünyesinde yer alan bir iş ilanına göre, Robinhood kendine ait bir kripto para cüzdanı üzerinde çalışmalara başlamış. Bu gelişme Robinhood’un müşterilerinin diğer cüzdanlardaki ve borsalardaki kripto varlıklarını daha öncesinde bunları satmak zorunda olmadan Robinhood’a taşıyabilmelerini mümkün kılacak.

Komisyonsuz uygulamanın müşterileri şu an için de kripto para birimlerini Robinhood’a veya Robinhood’dan başka yerlere transfer edebilmekte. Ancak bunu yapabilmek için sahip oldukları kripto para birimlerini önce satmak, sonra ellerindeki parayı istedikleri platforma aktarmak ve en son da arzu ettikleri kripto para birimini tekrar almak zorunda kalıyorlardı.

Yeni Özellikler ve Kurumlara Yeni Tehditler

İlk olarak Business Insider kaynağı tarafından fark edilen iş ilanına göre, Robinhood, diğer şeylerin yanı sıra şirketin kripto ürününe yeni özellikler ekleyebilecek bir ”Kripto Mühendisi” arıyor.

İş ilanının bir kısmı şu şekilde:

”Bir kripto mühendisi olarak siz: Kripto ürünümüz için yeni para birimleri ekleme veya cüzdan kullanılabilirliği sağlama gibi  yeni işlevsellikler ve kullanımlar oluşturacaksınız…”

Başvuranlar değerlendirmeye alınabilmesi için kripto veya blockchain geliştirme alanında en az bir yıllık tecrübeye sahip olması ve dağınık hizmetler konusunda da belirli bir tecrübeye sahip olması gerekmekte.

Şu an için 5.6 milyarlık bir değere sahip Robinhood adına konuşma yapan bir şirket sözcüsüne göre, firmanın müşterileri devamlı olarak kripto para birimlerini diğer hizmetlerden Robinhood platformuna taşıyabilme konusunda bir hizmet talebinde bulunmaktaymış. Kripto para birimlerini başka platformlardan Robinhood’a taşıyabilme özelliğinin yanı sıra, Robinhood’un kendi cüzdanına sahip olması demek firmanın kripto paraları depolamak için daha güvenli bir hizmet sunması anlamına da geliyor.

Geleneksel Yatırımlardan Kriptoya

5 yıl önce kurulmuş olan Robinhood, ilk olarak ABD borsalarına,  opsiyonlara ve borsa yatırım fonlarına ilgisi olan yatırımcılara odaklanmaktaydı. Komisyonsuz kripto para ticari platformunun piyasaya sürülmesi bu yılın başlangıcında gerçekleşmişti. Robinhood Crypto ilk olarak New Hampshire, Montana, Missouri, Massachusetts ve Kaliforniya bölgelerinde hizmet vermeye başlamıştı. Bundan daha sonra liste biraz daha büyüdü ve içerisine Arizona, Colorado, Florida, Indiana, Michigan, Mississippi, New Mexico, Pennsylvania, Utah, Virginia, Wisconsin ve Teksas bölgelerini de dahil etti.

Platform başlangıcından itibaren Bitcoin ve Ethereum ticaretini mümkün kılmanın yanı sıra, kişisel fiyat alarmı oluşturma, kripto para haberlerine erişim ve dünyanın en büyük 16 kripto para birimi hakkında veri sağlanması gibi hizmetleri içermekteydi.

Geçen ay yapılan D Serisi fon toplama sürecinde Robinhood tahmini 363 milyon dolarlık bir miktar toplayarak, firmaya kendi komisyonsuz iş modelini daha fazla eyalete yayarak kurumsal kripto rakiplerine karşı gelebilecek finans gücünü vermişti.

Buna ek olarak yaklaşık bir hafta önceki bir haberde, Robinhood’un geleneksel bir banka olma yönünde ABD’li yetkililer ile görüşmelere başladığı dedikodularını paylaşmıştık. İsimsiz kaynaklar popüler ücretsiz kripto uygulamasının düzenleyici kurumlarla tam teşekküllü bir banka olabilme olasılığı üzerine görüşmeler yapmakta olduğunu belirtmekteydi.

Bakalım ilerleyen günlerde Robinhood hangi yöne doğru yelken açacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment