Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Yatırımcılar Artık Kripto Paraların Yasallığıyla İlgili Çok Daha Az Soru Soruyorlar

Japonya‘daki kripto para yatırımcıları, piyasanın yasal durumuyla ilgili çok daha az soru sormaya başladılar.

Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu’nun (FSA) yayınladığı yeni rapora göre bu yılın üçüncü çeyreği genelinde kripto para sektörünün yasallığıyla ilgili sorulan soru sayısında azalma görüldü.

Japonya’daki kripto para sektörünün gözetimini sağlayan FSA, kripto paraların yasallığıyla ilgili Eylül 2018’e kadar sorulmuş sorular hakkında bazı veriler yayınladı. İkinci çeyrek genelinde bu konu hakkında bin 602 adet soru alan FSA, üçüncü çeyrekte bin 231 adet soru aldı.

Yine FSA’in verilerine göre gelen bu soruların yüzde 34’ü genel konular, yüzde 32’si bireysel kripto para işlemleri ve sözleşmeleri ile ilgiliydi. FSA’in yayınladığı raporda geri kalan yüzde 34’lük kısmın tam olarak hangi konu ile ilgili olduğu belirtilmiyor.

FSA verilerine göre kripto para sektörüne duyulan ilgide yıl boyunca bir düşüş gözlemlendi. Fintech alanındaki haber kaynaklarından Finance Feeds’in verilerine göre bu yılın başlarında Japonya’daki pek çok yatırımcı kripto paraların yasallığıyla ilgili sorular soruyordu. FSA yılın başlarında bu konuyla ilgili üç bin 559 adet soru aldı.

Japonya’da Kripto Para 

Bu yıl Japonya merkezli iki kripto para borsası büyük çaplı hack saldırılarına maruz kaldı. Bunlardan biri zamanın kuruyla 534 milyon dolarlık kayıp yaşayan Coincheck, bir diğeri ise 59 milyon dolarlık bir kayıt yaşayan Zaif.

Japonya’daki yasal düzenleyiciler bu hack saldırılarından sonra kripto para sektörünü çok daha yakından takip etmeye, sektör genelindeki düzenlemeleri yeniden değerlendirmeye başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment