Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Üniversite ve Radyo Yayın Kuruluşu Blockchain İçin Bir Araya Geldi

Güney Kore’deki Radio Promotion Association (RAPA) ve Jeju University, Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir uzlaşı belgesi imzaladı. İkili, imzalanan bu anlaşma doğrultusunda Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli araştırmalar yapacaklar.

Güney Kore hükümetiyle ülkedeki radyo yayıncıları arasındaki iletişimi sağlayan RAPA ve Güney Kore’nin en büyük araştırma merkezlerinden Jeju Bilim Parkı’nda bulunan Jeju University, Blockchain teknolojisini kullanarak yerel endüstri ve akademi camiası arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek istiyor.

Bölgeye Özel Blockchain

RAPA ve Jeju Univeristy, Jeju Özerk Yönetim Bölgesi’ndeki Blockchain sektörünü ileri boyuta çıkarmayı hedefliyor. Bu ikilinin amacı alanında uzman sektör çalışanlarıyla akademisyenleri bir araya getirmek ve ortaya yeni fikirlerin çıkmasını sağlamak. İkili aynı zamanda yerel Blockchain şirketleri arasındaki rekabeti de kızıştırmak istiyor.

Bölgedeki Blockchain ekosisteminin geliştirilmesiyle birlikte bu teknolojiyle ilgilenen yerel şirketler ve bireyler bir araya gelip çeşitli konular hakkında konuşabilecek, ortaya yeni projeler çıkartabilecekler.

Ayrıca Güney Kore’deki Gyeongbuk bölgesi bundan çok kısa bir süre önce Özel Blockchain Komitesi adlı yeni bir komite oluşturduğunu açıkladı. Konu hakkında paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz üzere bölgedeki yerel yönetimin amacı, Blockchain sektörünü geliştirerek bölgeye dışarıdan yatırımcı çekebilmek.

Güney Kore’deki Blockchain ilgisi git gide büyüyor ve farklı farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar bu alanda adımlar atmaya devam ediyor. Yine bundan kısa bir süre önce paylaştığımız bir haberde ülkenin en büyük hastanelerinden birinin Blockchain teknolojisini araştırmaya başladığını aktardık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment