Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Azure İçin Yeni Bir Blockchain Geliştirme Kiti Yayınladı

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Microsoft, Azure için yeni bir yazılım geliştirme kiti yayınladı.

Microsoft, Azure Blockchain Yazılım Geliştirme Kiti adlı yeni bir ürün yayınladı. Şirketin bu ürünü, Azure için ciddi iyileştirmeler sağlıyor.

Yayınlanan yeni üründe zincirdışı (off-chain) kimlik ve veri saklama, denetleme, mesajlaşma uygulaması programlama arayüzü (API) gibi özellikler bulunuyor ve bunların her biri Blockchain tabanlı uygulamalarda kullanılabiliyor.

Microsoft’un konu hakkında yayınladığı bildiriye göre ürünün ilk versiyonu başlıca üç konuya odaklanacak. İlerleyen zamanlarda daha farklı güncellemeler gelecek olsa da ürün başlangıçta “arayüzler arası bağlantılara, veri ve sistem entegrasyonuna, Blockchain ve akıllı kontrat ağlarının oluşumuna” odaklanacak.

Microsofr bu yeni üründe SMS ve ses arayüzü, Nesnelerin İnterneti (IoT) tabanlı cihazlara entegrasyon, mobil sürüm desteği, bot ve dijital destek gibi birbirinden farklı özellikler olduğunu söylüyor. Bu ürünle ilgili yayınlanan açıklamalara göre cihazlar, bireysel ya da kurumsal kullanıcılar kullanıcı arayüzü aracılığıyla belli bir Blockchain’e bağlanabilecekler.

Microsoft ayrıca DevOps for Blockchain Smart Contracts adlı bir whitepaper da yayınlayarak bu yeni geliştirme kitinin tam olarak nasıl kullanılacağını açıklıyor. Geliştiriciler bu yazıyı okuyarak Blockchain tabanlı uygulama geliştirebiliyorlar.

Azure bundan bir süre önce Nasdaq’ın Financial Framework’üne (NFF) entegre edildi. Bu entegrasyon sayesinde alım-satım eşleşmeleri, teslimat yönetimi ve işlem ödemeleri gibi şeylerin çok daha kolay bir şekilde halledilebileceği düşünülüyor.

Blockchain teknolojisi dünya genelinde çeşitli sektörlerde kullanılmaya devam ederken Microsoft gibi şirketlerin bu alanda önemli gelişmelere imza atıyor olması, bu teknolojinin yayılım sürecini oldukça hızlandırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment