Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Devlerinden Fujitsu Bankalara Özel Bir Blockchain Platformu Geliştiriyor

Japonya merkezli bilgi teknolojileri devlerinden olan Fujitsu, Blockchain teknolojisini kullanarak bankalararası yeni bir platform oluşturacak. Bankalararası ödemeleri kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünen Fujitsu, bu amaç doğrultusunda dokuz yerel bankayla işbirliği yapmaya başladı.

Bankalara Blockchain Platformu

Blockchain teknolojisinin ne kadar verimli olduğunu test etmek isteyen Fujitsu, yepyeni bir platform oluşturmayı planlıyor. Japonya’da kısaca Zengin-Net olarak bilinen ve bankalararası ödemelerle ilgilenen bir kuruluş da Fujitsu’ya bu projede yardımcı olacak.

Blockchain teknolojisiyle desteklenecek olan bu platformda, bankalararası ödemeler henüz ‘adlandırılmamış’ bir dijital token ile gerçekleştirilecek.

Fujitsu, bundan bir sene önce üç farklı banka ile işbirliği yapmaya başlamış ve P2P tabanlı bir para aktarım platformu oluşturmuştu. Fujitsu, şimdi oluşturacağı platformla ilgili paylaştığı basın duyurusunda geçtiğimiz yıl oluşturduğu bu sistemden de faydalanacağını söyledi.

Fujitsu, bankalararası ödemeleri kolaylaştırmanın yanı sıra genel olarak ‘nakit’ paranın kullanılmadığı bir sisteme geçiş yapmayı da hedefliyor. Şirketin en büyük amaçlarından biri, Japonya halkının yavaş yavaş ‘nakitsiz bir toplum’ haline gelmesini sağlamak:

“Fujitsu bu projeyle birlikte üst düzey bir teknolojiden faydalanarak nakitsiz bir toplumun gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.”

Fujitsu, Blockchain teknolojisiyle ilgili bundan önce de çeşitli çalışmalar yürütmüştü. Şirket geçtiğimiz yıl Hyperledger Fabric üzerindeki işlemleri hızlandıran özel bir araç geliştirmişti. Şirket bunun yanı sıra birkaç ay önce Blockchain tabanlı bir veri depolama sistemi geliştirmiş, bu sistemi özellikle bireysel kullanımlara göre tasarlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment