Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Bankası Görüşmelere Başladı: Küresel Stablecoin Çıkaracak!

Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) küresel çapta stablecoin ihracı için harekete geçti.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre Mitsubishi UFJ Financial Group küresel çapta faaliyet gösterecek bir stablecoin çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket yöneticilerinden Tatsuya Saito tarafından yakın tarihte yapılan açıklamada, popüler stablecoin ihraççısı şirketlerle görüşmelerin başladığı belirtildi.

MUFG’nin stablecoin basmak için halihazırda Progmat isimli bir blokzinciri platformu bulunuyor. Saito, denizaşırı ve yerli stablecoin ihraççılarıyla görüşmelerin devam ettiğini belirtirken Japonya’nın bir stablecoin merkezi haline geleceğini öne sürdü:

İhraççılar ve kullanıcılar stablecoinleri kullanırken kendilerini güvende hissedebilirler. Bankamız, eğlence firmaları, diğer finans dışı işletmeler ve bir grup Japon finans kurumuyla stablecoin projeleri hakkında görüşüyor. Bu noktada, sadece Japon yeni özelinde değil, dolar ve diğer itibari para cinslerinden de stablecoin üretmeyi planlıyoruz. Denizaşırı finans gruplarından talepler geliyor. Japonya’yı stablecoin ihracının merkezi haline getirebiliriz.

Bankanın açıklamasının geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jeremy Powell’ın “Stablecoinler paradır” sözlerinin ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Bununla birlikte Japonya, stablecoin yasasını 1 Haziran’da yürürlüğe koymuş ve konu özelinde yasal işleyişin önünü açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!