Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US Dolar Çekme Sorununu Çözdü Ancak Uyardı: Uzun Sürmeyebilir!

Binance.US, ABD Doları (USD) çekme işlemlerinin yeniden aktif hale geldiğini bildirirken kullanıcıları bu durumun uzun sürmeyeceği konusunda uyardı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US 23 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, ay başında bankacılık ortaklarından kaynaklı nedenlerle dondurulan USD çekme işlemlerinin yeniden etkin hale geldiğini bildirdi.

Borsa, kullanıcılarına geçmişte para çekme işlemleri başarısız olduysa yeniden denemelerini tavsiye ederken çekim taleplerinin 5 iş günü veya daha kısa zaman içerisinde sonuçlanabileceğini belirtti. Kullanıcılar, para çekme işlemlerinin kısa bir süre sonra yeniden durdurulabileceği konusunda uyarıldı.

Binance.US kullanıcıları USD varlıklarını çekmeye veya stablecoinlere dönüştürmeye teşvik ederken ilerleyen tarihlerde USD varlıklarının otomatik olarak stablecoinlere dönüştürülebileceğini de belirtti. Ayrıca USDT gelişmiş ticaret çiftlerinin 26 Haziran itibariyle Dash (DASH), DAI, Zilliqa’nın da (ZIL) dahil olduğu 11 farklı kripto para birimini de destekleyecek şekilde genişletileceği bildirildi.

Öte yandan USD gelişmiş ticaret çiftlerinin çoğunun 26 Haziran tarihi itibariyle platformdan kaldırılacağı ifade edildi. Verilen bilgilere göre ilgili tarih itibariyle yalnızca Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), BNB, Litecoin (LTC), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Vechain (VET), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) USD gelişmiş ticaretine konu olabilecek. Borsa bu çiftlerin de yakın zamanda kaldırılabileceğini ve kullanıcılara bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Borsa ilgili önlemlerin yanı sıra birtakım farklı önlemler de alırken USD çekimleri için yeni alternatifler oluşturma konusundaki çabalarına devam ettiklerini de açıklamalarına ekledi.

Binance.US 9 Haziran tarihinde platforma USD yatırma işlemlerini durdurma kararı aldığını duyururken bankacılık partnerleri kaynaklı sorunlar nedeniyle 13 Haziran tarihinde tüm USD yatırma-çekme işlemlerinin durulacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!