Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın İnternet Devi GMO Güncellenmiş Yeni 7nm’lik Bitcoin Madencisini Piyasaya Sürdü

Japonya‘nın internet devi GMO, 7nm’lik ASIC madencilik çipleri ile donatılmış bitcoin madencilik cihazının yeni ve güncellenmiş bir versiyonunu piyasaya sürdü. Önceki modelin hepsi satılmıştı. Yeni model daha yüksek hash rate’e sahipken, bunun yanı sıra ” bir çeşit hash gücü optimizasyon fonksiyonu” da bulunmakta.

GMO Miner B3

GMO Internet Group Pazartesi günü, GMO Miner B3 isimli yeni 7nm’lik Bitcoin madencilik cihazını duyurdu. Kendinden önceki versiyonu olan GMO Miner B2‘de olduğu gibi, yeni model de ”SHA256 kripto para madenciliğini destekleyen ve bitcoin ile bitcoin cash madenciliği yapabilen”, ”7nm’lik GMO72b madencilik ASIC cihazını” kullanmakta.

Japan’s Internet Giant GMO Launches New Upgraded 7nm Bitcoin Miner

B2 modeli 24TH/s’lik bir hash gücüne sahipken, yeni B3 modeli maksimum 33TH/s’lik bir güce sahip, ki şirket bu ürün hakkında ”mevcut ürünlerimizden çok daha iyi bir ürün” yorumunda bulunup şunları ifade etti:

”GMO Miner B3’ün mevcut özellikleri arasında 33TH/s’lik maksimum hash gücüne sahip olması ve hash gücünü madencilik çevresine ve küresel hashrate’e göre en ideal biçimde maksimum değer olan 33TH/s’ye kadar ayarlayabilmesi bulunmakta.

B2 modeli ünite başına 1.950w veya her TH/s saniye başına 81W elektrik tüketmekteydi. Yeni B3 modeli de aynı değerlere sahip ancak GMO’nun belirttiğine göre cihazın maksimum randıman olan 33TH/s’de tükettiği miktar ünite başına 3,417w veya her TH/s başına 103w olarak biliniyor.

Temmuz Fiyatı – Hala 1.999 Dolar

GMO’nun daha önce açıkladığı üzre şirketin madencilik cihazı fiyatları ay ay değişim gösterebilmekte. 6 Haziran tarihinde piyasaya sürülen her bir GMO Miner B2 biriminin fiyatı 1.999 dolardı.

Yeni B3 modeli de B2 modelinin sahip olduğu fiyat üzerinden satışa sunulacak.

”Temmuz ayının satış fiyatları 1.999 dolar ve cihazlar Kasım ayında teslim edilmeye başlanacak. Eğer talep olursa B2 modelini ücretsiz oalrak B3 modeline yükseltebiliriz.”

Kabul edilen para birimleri arasında BTC, BCH ve ABD doları yer almakta. Buna ek olarak bütün GMO madencilik ekipmanları 180 günlük bir garantiye de sahip. Fiyata iki adet güç ünitesi de dahil ancak kargo yüzünden doğan harcamalar maalesef bu kapsama girmiyor.

Yepyeni Bir Özellik

Pazartesi günü yapılan tanıtımda, GMO B3 modelinin yepyeni bir özelliğe sahip olduğunu da açıklamıştı. Tanıtılan”madencilik ortamına bağlı olarak (hangi kripto paranın madenciliğinin yapıldığına göre) en uygun hash gücünü ve güç tüketimini kendisi belirleme” özelliği hakkında GMO şunları ifade etti:

”GMO Miner B2 modelini satarken bir kaç müşteri hash gücünü ayarlayabilen bir özellik talebinde bulunmuşlardı. Bu sebeple en uygun hash gücünü ve güç tüketimini belrileyen”hash gücü optimizasyon fonksiyonu” isimli gelişmemizi hızlandırdık ve bunu GMO Miner B3 modeline ekledik.”

Bu yeni özelliğin iki adet modu bulunuyor: otomatik mod ve manuel mod. Otomatik mod ”hash gücünü maksimum oran olan 33TH/s’ye kadar elektrik tüketimi ile paralel oalrak, madencilik ortamına ve küresel hash rate gibi göstergelerde yaşanan değişikliklere bağlı olarak” otomatik olarak ayarlayacak. Şirket tanıtılan yeni özellik hakkında ”bu, madencilik işletmelerinin madencilik verimliliğini arttırmalarını sağlayacak” yorumunda bulundu.

Japan’s Internet Giant GMO Launches New Upgraded 7nm Bitcoin Miner

Dahası, GMO B3 modelinin, ”GMO Miner B2 modelinde yer alan ek hizmetlerin hepsine sahip olacağını”’ tekrarladı. Bu özellikler arasında ”32 birime kadar daisy chain(halka zincirleme dizim) bağlantısı, yazılımın online bir güncellemesi ve işlem durumunun online olarak izlenebilmesi” gibi yenilikler yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment