Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Kripto Para Regülasyonu İçin Ekip Kurduğu Aktarıldı

Reuters’ın cuma günü üç resmi yetkiliye dayanarak aktardığı bilgilere göre Japonya, kripto para regülasyonu için Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) bünyesinde özel bir ekip oluşturdu.

Ülkenin regülatörü Finansal Hizmetler Ajansı bünyesinde 8 Temmuz’da oluşturulan ekibin, diğer G7 ve G20 üyeleri ile birlikte kripto para regülasyonu konusunda iş birliği yapacağı, bu sırada Maliye Bakanlığının da kripto paralara yönelik iş gücünü artırmayı hedeflediği aktarıldı.

Bir yetkilinin, “Dijital paralarla ilgili global gelişmeler bu hızda ilerlerken, Japonya artık bunları denetimsiz bırakamaz.” dediği belirtilirken, onun bu çağrısı diğer G7 üyelerinde de yankı bulabilir. Fed Başkanı Jerome Powell, bu hafta verdiği ifadede özellikle stablecoinlerin ödeme teknolojileri alanında kayda değer bir rol oynayabileceğini belirtip, bunların yasal olarak düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

FSA bünyesindeki ekibin merkeziyetsiz finans (DeFi) hakkında da çalışmalar yürüteceği belirtildi. Maliye Bakanlığının, kendi bünyesindeki kripto para ekibini büyütmek için ağustosun sonunda bütçe talebinde bulunması bekleniyor.

Japonya Merkez Bankası, kendi dijital merkez bankası parası (CBDC) için yaptığı testlerin ilk ayağını bu yılın başlarında başlattı. İktidar partisinden Hideki Murai, bu ayın başında, “Gelecek yılın sonuna gelindiğinde, Japonya’nın CBDC’sinin nasıl olacağına dair net bir fikir sahibi olacağız.” açıklamasında bulundu.

Japonya Merkez Bankası, Fed’e ve İngiltere Merkez Bankasına benzer şekilde kendi CBDC’sini çıkarıp çıkarmayacağı konusunda net bir karar vermiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!