Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jihan Wu, Artık Madencilik Devi Bitmain’de Söz Sahibi Değil

Firma avukatlarından birisinin 12 Kasım tarihinde yerel medya kaynaklarından birisine yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin Cash‘in önde gelen isimlerinden Jihan Wu, artık Bitmain hakkında karar verme yetkisine sahip değil.

Wu, Artık Gözetmen Rolünde

Sanyan Blockchain kaynağının aktardığı haberlere göre, madencilik devi geçtiğimiz hafta yaptığı yeni toplantıda çok önemli değişikliklere imza attı. Wu’nun yönetici olan rolü, şimdilerde ”gözetmen” olarak değinti ve kendisi bundan sonra kurulun kararlarında oy kullanma yetkisine sahip olamayacak.

Tian Yangang konu hakkında şunları ifade etti:

”Süpervizör olarak rol değişikliği geçirdikten sonra, oy kullanma hakkı bulunmuyor ve kişinin gücü çok daha az hale getiriliyor. Kişi bundan sonra kurum için alınan kararlara katılım sağlayamıyor.”

”Wu sadece gözetmen rolünde var olabilir.”

Bitmain şu sıralar yoğun bir halka arz süreci geçirmekte ve dünyanın en büyük madencilik firmasının başı başka bir sıkıntı, Bitcoin Cash fork’u ile de dertte.

Özellikle Craig Wright ile yaşadığı süreç yüzünden hem çok diken üzerinde olup, hem de kendi destekçileri tarafından övülen Wu, Bitcoin Cash’in bölünmesine sebep olacak taraflardan birisini oluşturmakta. 15 Kasım tarihinde yapılması planlanan fork’un, iki tarafın da diretmesi üzerine olası bir ağ bölünmesine sebep olması kaçınılmaz. Hangi ağın veya yeni kripto para biriminin destekleneceği ve daha popüler olacağı ise, tamamen madencilere ve hashpower’a kalmış durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment