Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Krizi Fırsata Dönüştürmek: Asya’daki Traderlar Hard Fork Öncesi Bitcoin Cash Yatırımı Yapmakta

Bitcoin Cash‘in artık iki rakip kripto para birimi bölünmesi yaşayacağına kesin gözüyle bakılırken, Asya içerisindeki bazı traderlar da fırsatı kazanca dönüştürmenin peşine düştü.

Söz konusu yatırımcılar önümüzdeki Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen hard fork ve olası bölünme sonrası, sahip olacakları iki ayrı kripto para biriminin, tek bir BCH’den daha değerli olacağını düşünmekte. Bu sebeple de bölünme henüz gerçekleşmeden alabildikleri kadar BCH almaya çalışmaktalar.

Kenetic Capital firmasında piyasa yetkilisi olarak çalışan James Quinn, bazı kurumların bile şimdiden eyleme geçtiğini ve ”sektöre olan ilgi genel piyasa gelişimine kıyasla inanılmaz sayıda ve oranda arttı” ifadelerini kullandı.

Fork olayı kripto para birimlerine özel ve nispeten yeni bir özellik olduğu için, bu sektörün ve olayın kurumsal yatırımcıların da ilgisini çektiğini belirten Quinn, şunları ifade etti:

”Bence bu tip bir ticaret, çok fazla kripto para tecrübeleri olmasa bile kurumlar tarafından da çok rahatça anlaşılabilir ve ulaşılabilir durumda. Çünkü bu bir bakıma hisse bölünmesi ile aynı özelliklere sahip.”

Sonuç olarak bir kripto para ve blockchain yatırım firması olan Hong Kong merkezli Kenetic, özellikle BCH alım ve satımı konusunda inanılmaz artış gördüklerini ifade etmekte.

”Normalde yaptığımızın bir çok katını yapmaktayız.”

Kenetic aslında bu konuda yalnız sayılmaz. CoinMarketCap verilerine göre, BCH’nin günlük ticari hacmi Kasım ayının başından beri ciddi bir ivme yakaladı ve 1 Kasım tarihinde elde ettiği 228 milyonl dolarlık hacme kıyasla, 4 kasım tarihinde 1.4 milyar dolarlık ticari hacme ulaştı.

BCH ilk bölünme duyurusu esnasında belirli bir yükselme yaşamış olsa da, daha sonra bir miktar düzeltme yaşadı ve değer kaybına uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment