Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex Üzerindeki Bytecoin İşlemleri İçin 2.000 Onay Gerekiyor!

Eğer sektörün en köklü kripto para borsalarından birisi olan Poloniex üzerinden Bytecoin işlemi yapmak istiyorsanız, görünüşe göre bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

CCN kaynağının aktardığı habere göre, CCN çalışanlarından birisi BCH fork’u öncesi Poloniex’e giriş yapıp sürecin bir parçası olarak kendi Bytecoin’lerini kullanmak ve bir miktar BCH almak istemiş. Cüzdanındaki Bytecoin’lerini Poloniex’e aktaran ve gerekli işlem ücretini de ödeyen haberci, başka kripto paralar ile yaptığı işlemlerin tamamlanmasından ve BCHABC ile BCHSV tokenlerine dönüştürülmesinden sonra bile, Bytecoin’lerinin hala platforma gelmediğini fark etmiş.

Standart Bytecoin işlemlerinde, hesaba token geçirilmesi için 10 onay yeterli görülmekte. Bu durum standart kripto para birimleri için gereken onaydan 4 fazla olmakla beraber, bunun temel nedeni Monero, Bytecoin ve diğer CryptoNight koinleri arasında gidip gelen ‘güvenilmez’ madencilik ağları olarak açıklanabilir. Durumdan haberdar olan çalışan, 6 ile 10 saat sonrasında iyice endişe etmeye başlıyor ve Poloniex müşteri hizmetlerine ulaşma kararı alıyor.

Aldığı cevap karşısında tamamen şok olan Paul, ağın dengesizliği yüzünden BCN işlem onaylarının geçici olarak ‘2000’ onaya arttırıldığını öğreniyor. Yani BCN yatırma işlemleri zaten uzun olan süreden daha da uzun, hatta yaklaşık 3,5 gün sürebilir. Basın saatine göre Bytecoin’in son 24 saat içerisinde 24 bloğu vardı ve bunlar birbirlerinden bir dakika ara ile gerçekleşti. Ancak bunu 24 saatlik normal orana göre hesaplarsak, bu da olağan bir yatırma işleminin 84 saat, yani 3,5 gün süreceğini ortaya koymakta.

Bytecoin şu sıralar pek bilinmeyen bir kripto para birimi olsa da, Top 10 içerisinde yer alan gizlilik koini Monero aslında Bytecoin’in bir fork’u olarak ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment