Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John Mc Afee, Kripto Para Reklamı İçin Tweet Başına 105 Bin Dolar Alıyor

Kripto para dünyasının nev-i şahsına münhasır isimlerinden biri olan ve söylediği iddialı sözler ile dönem dönem gündemin en tepesine yerleşen John Mc Afee, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklama ile reklam detaylarını kamu oyu ile paylaştı.

Ünlü bir bilgisayar programcısı ve anti virüs yazılımcısı olan, ancak son dönemde tüm ilgisini kripto paralar üzerine yoğunlaştıran Mc Afee, geçtiğimiz hafta attığı bir tweette, Mc Afee Crypto Team adını verdiği ekibin, reklam içeriklerini nelere göre kabul edip, nelere göre kabul etmediği ve reklam işleyişinin  nasıl ve ne kadar olduğu ile alakalı bir rehber hazırladığını belirtmişti. Konuyla ilgili attığı 30 Mart tarihli tweette, Mc Afee, şu ifadeleri kullanmıştı:

”Evet, en sonunda reklam içerikli tweetlerimizin nasıl işlediğine dair bir yazılı metin yayınldık. Bizim için elbette ki ego kastırıcı ve poh pohlandırıcı  bir içerik oldu ancak; siz de eğer ICO’nuzu tanıtmak, projenize ışık tutmak ve bu sektörde kazancınıza kazanç katmak istiyorsanız, reklam işlerimiz ile alakalı bizle iletişime geçmekten çekinmeyin.”

Daha sonra yayınlanan içeriğe göz atıldığında ise, Mc Afee ve ekibi tarafından yapılan bazı anket sonuçları karşımıza çıkıyor. Mc Afee’nin Twitter’da düzenlediği bir ankette, ünlü simayı takip eden 259 bin kişinin, tüm yatırımlarının yüzde 50’den fazlasının kripto para piyasasında olduğu sonucu görülüyor. Mc Afee’nin 224 bin takipçisinin de toplamda 4 milyar 48 milyon dolarlık bir kripto para yatırımı olduğuna yönelik veriler de mevcut.

İşte bu veriler ışığında, Mc Afee ve ekibinin her bir takipçi yani potansiyel yatırımcı başına maaliyet olarak 0.13 doları belirlediği ve bu rakamı 810 bin olan takipçi sayısı ile de çarpınca, toplam miktarın tweet başına 105 bin dolar olduğu açıklandı.

Bu 0.13 dolarlık miktarın birçok reklam alan kurum ve kişiye göre daha ucuz olduğunu iddia eden Mc Afee, daha önce de sadece inandığı projelere yatırım yaptığını belirtmişti.

2018 Ocak ayında verdiği bir röportajda ise, şimdiki reklam politikasının neredeyse tam tersi yönünde konuşan Mc Afee, o dönem için kendisine koin pazarlamak için reklam alıyor musunuz şeklinde yöneltilen bir soruya, şu cevabı vermişti:

”Elbette ki bana kesinlikle para ödemeyi teklif ettiklerini söyleyebilirim. Parayı kimden, nasıl ve ne şekilde kazandığımı belirten kişisel bilgilerimi paylaşmak istemiyorum. İşimi yapıyorum ve bana bu şekilde soru sorulmasının bir kabalık olduğunu düşünüyorum. Gerek insanlar, gerekse de medya kuruluşları bana böyle sorular sormamalı. Kusura bakmayın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment