Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee ile Özel Röportaj: Borsalar ve İtibari Para Piyasaları Hiç Umurumda Değil

Finans ve kripto para piyasasının ünlü ismi John McAfee, AMBCrypto ile yaptığı bir röportajda kripto para piyasaları ve kendi algoritmaları hakkında konuştu. Bunun yanı sıra genel piyasa durumundan ve insan psikolojisinin bunlara nasıl yanıt verdiğinden de söz etti.

John’a psikolojinin, algoritmaların ve ticari yazılımların veya onun deyimi ile, ”tamamen matematiksel, veri kazıma makinelerinin” bu kadar yaygın olmasından sonra da hala piyasada önemli bir rol oynayıp oynamadığı soruldu. John piyasada etkili olan temel insani faktörün manipülasyon olduğunu belirtip, ‘psikoloji’ faktörünün sadece ”bir çift eş işlem serisi” olarak etkili olduğunu belirtti.

”Şuan ortada ağır basan ve manipülasyon olmayan bir psikoloji yok.”

Kripto para piyasasının geleceği hakkında da tahminler yapıp atomik swaplara bağlı tamamen merkeziyetsiz borsalar gibi teknolojilerin ortaya çıkacağını ifade etti.

”Borsa ve itibari para piyasalarını neredeyse hiç umursamıyorum. Bunlar ortadan yok olmakta.”

John’a göre kripto para piyasalarının manüpilatif söylemlerden etkilenmesi günden güne azalıyor. Teknolojiler henüz kabul edilmeden önce kendinden söz ettirdiğinde, küresel uyum içinde çalışacak bir ”yerelleştirilmiş etkenler topluluğu” görmemiz de mümkün.

Piyasaların tekrar çökmesi ihtimalinin olup olmadığı sorulduğunda John, piyasanın hiç çökmediğini, bunun sadece kısa dönemli yatırımcılar için geçerli bir sav olduğunu belirtti ve şunları ifade etti:

”…kısa dönem yatırımcıları bana göre gelişim konusunun en büyük belasıdır ve ticarette vasatlığın temel sebebidir.”

Ticaret yoluyla para kazanmanın ‘yasal’ yolunun pozisyon fazlası yöntemi olduğunu belirten McAfee, orta uzunluktaki 18 aylık sürenin ideal olduğunu düşünüyor. John bunlara ek olarak kripto para birimlerinin bu zaman çerçevesi diliminde ele alındığında hiç başarısız olmadığını da ifade ediyor.

Kendisinin tahminleri sadece bir kaç alt koin için değil aynı zamanda politik konuda da kripto dünyasında çok ünlü. Geçenlerde Docademic alt koin‘i hakkında yaptığı tahmini şu an neredeyse oldu sayılır. Sözü edilen alt koin şu sıralar haftalık ölçüde %481′e yakın büyüme kat etti. Kendisine bu sorulduğunda John gayet net bir şekilde şunu ekledi:

”Bu tahminleri yaptım çünkü bunlar gerçekleşecek. Kesinlikle. Her zaman gerçekleşirler.”

Büyük oranlı bir piyasa artışı olup olmayacağı ve olursa bunun nelerin tetikleyebileceği konusu sorulduğunda ise John McAfee şunları aktararak röportajı noktaladı:

”Tetikleyiciler konularında az bilgim var. Sadece matematik bilirim. Matematiksel olarak bir ayçiçeğinin ortaya çıkacağını bilirim, bunun çekirdekleri çok güzel spiral bir düzene sahiptir. Bunu tetikleyen şey toprağı sürmek mi? Tohumu ekmek mi? Sulama mı? Gübre mi? Çiçeklerinin yayılması mı? Kim bilir? Bildiğimiz tek şey bütün hayatın matematikten ibaret olduğu ve eğer zaman dilimi kanıtlanırsa, bu zaman dilimi içerisinde bütün evrenin bilinebilir olacağıdır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment