Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’te Kazandıkları Parayı, Kripto Paralara Yatırıyorlar: İşte Milenyum Yatırımcıları

Dev Wall Street firmaları, kripto para sektörü ile ilgili çalışmalara ve yorumlara halen devam ededursun, Wall Street’te bir şekilde aktif rol oynayan birçok genç yetenek; daha şimdiden kripto para piyasalarının yolunu tuttu bile. Sektördeki çeşitli sebepleri bahane göstererek kripto para sektörüne geçiş yapan bu insanları, aynı zamanda önemli Wall Street firmalarının kilit pozisyonlarında yer alan yöneticiler de izledi. Ortak nokta, bu isimlerin genelde genç yaşta insanlar olması…

Para, Kripto Para Sektörüne Akıyor

Son dönemde birçok kilit Wall Street yöneticisi, çeşitli sebeplerle işlerinden ayrılıp kripto para projelerine yatırım yapmaya başladı ve bu durum; adeta bir trend halini almışa benziyor. Örneğin Deutsche Bank’ta yöneticilik pozisyonuna getirilen Adrian Xinli Zhang, aynı ay işinden yrılırken; Goldman Sachs’in yaşları 28 ila 36 arasında değişen üç üst düzey yöneticisi de, aynı kariyer yolunu izledi.

BlockRock isimli bir firmada yatırım danışmanlığı hizmeti veren Asim Ahmad, çok iyi bir kariyer geçmişine sahip olmasına karşın, geçtiğimiz dönemde işinden ayrıldı ve çok uzun süredir hayali olarak nitelediği Ethereum yatırımını sonunda yapma fırsatı buldu. Birçoklarının imrenerek baktığı pozisyonunu bir anda bırakıp kripto para sektörüne geçiş yapan Ahmad, biriktirdiği ve kazandığı para ile Ethereum yatırımı yapma sürecini ise şöyle açıklıyor:

”Artık öyle bir pozisyona gelmiştim ki, kendimin Block Rock’ta çalışmanın fayda getirmeyeceğine inandırmaya başlamıştım. Ama hakikaten de öyleydi. O dönem Ethereum 10 dolardan işlem görürken, Ethereum’a yatırım yaptım. Eğer bu piyasada yer almak istiyorsanız, açıkçası çelik gibi sinirlere sahip olmalısınız. İyi günler kadar, kötü günler de olacaktır. Eğer mental olarak bunu kafanızda çok kurarsanız, çok daha ağır etkilenirsiniz.”

İşte Kazanıp, Kripto Para Sektörüne Atıyorlar

Genç yatırımcılar kazandıkları paralar ile pahalı arabalar, lüks tatiller, tropikal ada ziyaretleri veya suit otellerde kalmak yerine, paralarını efektif bir şekilde değerlendirip özellikle de kripto para yatırımı yapıyor. Ahmad, şu aşamada Blockchain girişimlerine yatırım yapan bir firmaya katkıda bulunurken, şu aşamada yaptığı işten hayli memnun olduğunu da belirtiyor.

Blokchain teknolojisi artık dünya çapında öyle ya da böyle önemli bir yatırım aracı olarak görülmeye başlarken, Wall Street devleri, genç çalışanlarının yatırım yaptığı dönemlerde halen kripto para yatırımı yapıp yapmamayı tartışıyor. Kripto para sektörü yüksek volalitesi sebebiyle ciddi bir risk taşısa da, burada yapılacak doğru hamlelerin geri dönüşünün de bir o kadar keyifli olacağı aşikar. Konuyla ilgili yorum yapan ismini vermek istemeyen bir kaynak ise, süreci şu sözlerle değerlendirdi:

”Bu genç çocuklar entellektüel anlamda belki daha az yetkindirler ancak gerçekten daha açık kafalı oluyorlar. Ancak tabi ki de risk yönetimi konusunda kat etmeleri gereken bir mesafe olduğu da kesin. Ancak kripto para yatırımı yaparken, gerçekten de çok cesur davrandıklarını görüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment