Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John Pfeffer: Bitcoin Altından Değerli, 700 Bin Dolar Olabilir

Pfeffer Capital firmasında hedge fonu yöneticisi olarak görev yapan ekonomi piyasasının ünlü isimlerinden John Pfeffer, katıldığı bir konferansta Bitcoin’e övgüler yağdırırken, Bitcoin’in her alanda altından daha değerli bir yatırım olduğunu belirtti.

Bitcoin’in gelecek dönemlerdeki fiyat aralığına ilişkin de tahminlerde bulunan başarılı yatırımcı, kendi fikrine göre Bitcoin’in yakın gelecekte en az 90 bin dolar olacağını ve fiyatın 700 bin dolara kadar  yolu olduğunu da belirtti.

Bitcoin’in 700 bin dolarlar seviyesine gelmesini sağlayacak şeyin -pek de büyük ihtimal vermese de- önemli bir rezerv para birimine dönüşümü olacağını belirten Pfeffer, Bitcoin’i de altın ile kıyaslayarak şöyle dedi:

”Altın gerçekten biraz garip gelmeye başladı. Dijital bir çağdayız, uzaya rahatlıkla çıkıyoruz ancak birikimler halen küçük sarı bir şey olarak halen görünüyor. Bence dünya olarak bunu ileride değiştireceğiz. Altını, daha iyi bir teknoloji ile değiştireceğiz ve bunun için de ilk ve en önemli aday Bitcoin gibi görünüyor. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.”

Bazı otoritelerin Bitcoin ile çay, kahve ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarımızı alabileceğimiz yönündeki tezine katılmadığını da belirten Pfeffer, Venezuela örneğinde olduğu gibi hiperenflasyon ve fakirlik ile mücadele eden ve para birimi her gün değer kaybeden ülkelerde Bitcoin’in bulunmaz bir nimet olacağını belirtti.

Pfeffer kendisinin Bitcoin için düşük seviye olarak nitelendirdiği 90 bin dolar bandına, birkaç yıl içinde çıkılabileceğini belirtirken, büyük yatırımcıların piyasaya gelmesinin bunda anahtar rol oynayacağını belirtti. Ancak Bitcoin’in bir rezerv para birimi olması, Pfeffer’a göre daha uzun bir süre olacak.

Kulisler, Pfeffer’ın bu açıklamalarını aynı Winklevoss kardeşlerin 2016’da yaptığı Bitcoin’in altından iyi olduğu çıkışına benzetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment