Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Bitcoin İçin Likidite Uyarısı

JPMorgan Chase, Bitcoin için hazırladığı yeni analiz raporunda piyasadaki düşük likidite seviyelerini ön plana çıkardı. JPMorgan, Bitcoin yatırımcılarını piyasada görülebilecek ani iniş ve çıkışlara karşı uyardı.

Hafta sonu 58.350 doların üstüne çıkıp rekor kıran Bitcoin, yeni haftaya 56.385 dolarla giriş yaptı. Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan ekibi, cuma günü hazırlanan raporda Bitcoin’in genel durumunu inceledi.

Ani hareketlere karşı uyardı

Kasım ayında 18.000 dolardan işlem gören Bitcoin, üç ayda neredeyse üç kat değerlendi. JPMorgan ekibine göre fiyattaki yükseliş devam ederken; likidite azalmaya başladı. Tespit sırasında hem spot hem vadeli işlem hacimleri baz alındı.

Bloomberg’ün haberine göre bu sayı, altın ve S&P500 gibi pazarlarla kıyaslandı. Altın piyasasının Bitcoin’den hacmen on kat daha büyük olduğu ifade edilirken,, Bitcoin’deki likidite eksikliğinin piyasada ani hareketlere yol açabileceği vurgulandı.

“Bitcoin’in piyasa likiditesi, altın veya S&P500 ile kıyaslandığında hala çok küçük kalıyor. Dolayısıyla küçük çaplı sermaye akışları bile fiyat üstünde büyük etkilere sahip olabilir.”

Tesla CEO’su Elon Musk ile ilgili yapılan bir araştırma, Twitter’da yapılan paylaşımların kripto para fiyatlarını etkileyebileceğini öne sürmüştü.

Bitcoin, haftanın ilk sabahında 56.302 dolardan işlem görüyor ve 1 trilyon 50 milyon dolarlık piyasa değerine sahip. Kripto para piyasasının toplam değeri, 1 trilyon 749 milyon dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!