Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin’de Madenciler Satış Baskısı Oluşturabilir

Dünyanın en büyük bankalarından ABD merkezli JPMorgan Chase, madenciler tarafından yapılacak Bitcoin satışlarının fiyatta baskı oluşturabileceğini söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou’nun liderliğini yürüttüğü JPMorgan analistleri, Bitcoin madencilerinin maliyetlerini karşılamak ve likiditelerini artırmak için Bitcoin satışı yapacağını düşünüyor.

Ayrıca JPMorgan analistleri, madencilerin şimdiye kadar olan süreçteki maliyetlerini karşılamak adına “blok ödüllerini” satmış olabileceğini söyledi. 2022 yılının 3. çeyreğine kadar madenci satışlarının fiyatta baskı oluşturabileceğini belirten analistler, baskının devam etme riskinin de olduğunu belirtti.

JPMorgan, Bitcoin Madenci Satışlarının Fiyatı Baskılamaya Devam Edebileceğini Söyledi

JPMorgan, her bir Bitcoin için üretim maliyetinin 18.000 ila 20.000 dolar arasında olduğunu belirtirken bu maliyetlerin 15.000 dolara kadar düşmesi durumunda satış baskısının azalabileceğini düşünüyor.

Üretim maliyeti, her firmanın hesaplarına ve bölgedeki elektrik fiyatına göre değişkenlik gösterirken Arcane Crypto’ya göre yeni madencilik makinalarının düşük enerji kullandığı varsayıldığında büyük madencilik şirketleri 8 bin dolara Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. Ancak Securitize Capital, faiz oranları ve genel giderler hesaba katıldığında bir Bitcoin üretim maliyetinin 20 bin doların üzerinde olacağını söylüyor.

Son 24 saatlik periyotta %2,23 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 20.870 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!