Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase Yetkilisi Kendi Blockchain Girişimi İçin İşten Ayrılacak

Amerikan çok uluslu yatırım bankası  JPMorgan Chase’in blockchain lideri kendi girişimini kurmak üzere bankadan ayrılacağını duyurdu.

Bankanın blockchain girişimleri sorumlusu olan Umar Farooq tarafından pazartesi günü gönderilen bir iç yazışmaya göre, JPMorgan’ın yetkili blockchain platformu Quorum’un yönetiminden sorumlu olan Amber Baldet, finans kurumunu terk ediyor.

Bazı çevreler tarafından ön etkili blockchain çalışmaları yapan kişilerden biri olarak görülen Baldet, JPMorgan’ın Blockchain Mükemmeliyet Merkezi 2015’te kurulduğunda merkezin başına geçmişti. Zcash’in arkasındaki şirket , Kripto Paralar ve Sözleşmeler İçin IC3 Girişimi ve  Kurumsal Ethereum İttifakı ile gerçekleşen iş birliklerini yöneten de Amber Baldet idi.

Bahsi geçen iç yazışmaya göre merkezdeki kıdemli ürün müdürü Christine Moy, Baldet’in pozisyonuna geçecek. Farooq yazışmada, Moy’un başından beri merkezde Baldet ile birlikte çalıştığını, JPMorgan’ın yatırımcı servislerinden sermaye piyasaları işletmelerine blockchain ürün geliştirme çalışmalarına da liderlik ettiğini belirtti.

Bir JPMorgan sözcüsü açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Amber çok yetenekli ve ayrıca bugün sahip olduğumuz seçkin ekibi kurmamızda büyük katkıları bulunuyor. Kendi girişimini kurmak istemesini saygı ile karşılıyor, kendisine en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

Baldet’in sıradaki projesine dair ayrıntılar ise henüz açıklanmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment