Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Ethereum İçin İlk ASIC Makinelerini Duyurdu

Bitcoin madenciliği donanım firması Bitmain uzun zamandır dolaşan ethereum madenciliği teknolojisi söylentilerini pazartesi günü doğruladı.

Bitmain’in websitesine göre Antminer E3 birim başı 800 Dolar‘lık bir ücretle bu Temmuz ayı gönderilmek üzere ayarlandı. Toplam işlem gücü 180 mH/s olan makinenin anlık güç tüketimi ise 800 Watt.  Açıklamalara bakılırsa şirket siparişlere “kullanıcı başına bir birim” olarak sınırlama getirdi ve Çin ile Tayvan‘a yapılan gönderiler de kısıtlandı.

Beklenildiği gibi bu listeleme alıcılardan hızlıca ilgi topladı. Şimdilerde websitesinde ilk yığının tamamıyla satıldığı belirtiliyor.

Bitmain’in ethereum madenciliği ürünü ile ilgili ipuçları ilk olarak şubat ayında, Çin merkezli bir haber sitesi olan Technews.cn beklenilen donanım ile ilgili detaylar yayınladığında ortaya çıkmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz ayın sonlarında CNBC, firmanın müşterilerine yeni gelecek olan Application Specific Integrated Circuit‘lerin (Uygulamaya Özgül Entegre Devre) (ASIC) ürünleri kripto para madencileri tarafından yoğun talep gören grafik kartı üreticileri AMD ve Nvidia‘nın başarı şanslarını düşüreceğini söyleyen Susquehanna analisti Christopher Rolland‘dan bir alıntı yaptı.

Rolland aktarılanlarda: “Geçtiğimiz ay Asya’da yaptığımız yolculuklar sırasında Bitmain’in Ethereum madenciliğinde kullanılmak üzere çoktan bir ASIC geliştirdiğini ve [2018’in 2. Çeyreğinde gerçekleşecek] gönderimler için tedarik zincirini hazırladığını doğruladık.” şeklinde yazmıştı.

Bununla birlikte ethereum ekosistemi yeni gelecek ASIC’in kullanımını protokol değişiklikleri aracılığı ile engellemek üzere bir adım atıp atmayacağı ileride belli olacak. Geçen hafta bir geliştirici, ASIC kullanımını önlemek amacı ile mecburi iletişim ağı çatallaşması sunan bir ethereum ilerleme teklifi ortaya atmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment