Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Ethereum 2.0, 40 Milyar Dolarlık Bir Sektörü Tetikleyebilir

JPMorgan Chase analistleri, Ethereum (ETH) blockchaininin proof-of-stake (PoS) algoritmasına temelli geçiş yapmasının ardından kripto para dünyasında staking üstünden elde edilen toplam gelir miktarının 40 milyar dolara çıkabileceğini açıkladı.

Forbes’un aktarımına göre JPMorgan Chase analistleri tarafından hazırlanan yeni bir raporda Ethereum ağındaki güncellemelerin, kripto para sektörünü nasıl etkileyebileceği incelendi.

  • JPMorgan, kripto para kullanıcılarının günümüzde staking yaparak toplam 9 milyar dolar gelir elde ettiğini belirledi.

  • Bu sayının Ethereum PoS algoritmasına geçiş yaptıktan sonraki çeyreklerde 20 milyar dolara, 2025 yılına gelindiğinde 40 milyar dolara çıkabileceği tahmin ediliyor.

  • JPMorgan analistleri, “staking (metodunun) fırsat maliyetini düşürmekle kalmayıp, (kullanıcılara) kayda değer bir getiri sunduğunu da” ifade etti.

  • Amerikan dolarına, hazine tahvillerine ve para piyasası fonlarına değinen analistler, bu getirilerin insanları “yatırım yapmaya teşvik edebileceğini” belirtti.

  • Staking pazarındaki büyümenin, Coinbase gibi aracı platformlara da yansıması bekleniyor. JPMorgan’ın öngörüsü, 2020’de staking işlemleriyle 10.4 milyon dolar gelir elde etmiş Coinbase’in 2022’de aynı işlemlerden 200 milyon dolar gelir elde edebileceği yönünde.

Ethereum geliştiricileri, Ethereum 2.0 yolundaki Londra güncellemesini test ağlarında deneyimlemeye başladılar. EIP-1559 gibi paketleri içinde barındıran güncellemenin, mainnet’te ne zaman hayat bulacağı bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!