Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Çalışanları, Borsada Kripto Para İşlemi Yapamayacak

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, çalışanlarının Bithumb aracılığıyla kripto para ticareti yapmasını yasakladı.

Bithumb tarafından cuma günü paylaşılan duyuruya göre borsa çalışanları, “işlemleri daha şeffaf” hale getirebilmek için kendi çalıştıkları borsada işlem yapamayacaklar. Koin Bülteni olarak 17 Haziran’da paylaştığımız haberde, Güney Koreli borsaların bu yönde bir adım atmak zorunda kalabileceğini aktardık.

  • Güney Kore’nin en büyük borsalarından olan Bithumb, çalışanlarına bu ayın sonundan itibaren işlem yasağı getireceğini ve çalışanlardan, borsadaki paralarını bu ayın sonuna dek çekmiş olacaklarına dair yazılı beyanat aldığını belirtti.

  • Bithumb çalışanları halihazırda mesai saatleri içerisinde işlem yapamıyor, borsada listelenen yeni bir kripto parayı ilk 72 saat içerisinde alıp-satamıyorlar.

Diğer kripto para borsalarının da çalışanlarına en geç 25 Eylül 2021’e kadar benzer bir kısıtlama getirmiş olması talep ediliyor. Kuralı ihlal eden borsalara 100 milyon wona (yaklaşık 768.000 lira) kadar para cezası kesilebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!