Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Yöneticisi: Kripto Para Şirketleri de Para Aktarmak İçin Bankaları Kullanıyorlar

JPMorgan Chase‘in e-ticaret departmanından sorumlu olan Ron Karpovich, geleneksel finans kurumlarıyla kripto para şirketleri arasında aslında “rekabetten ziyade işbirliği” olduğunu düşünüyor.

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan JPMorgan’da yöneticilik yapan Karpovich geçtiğimiz gün CNBC’deki bir programa katıldı ve kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Karpovich katıldığı program sırasında günümüzde oldukça tartışılan banka-kripto para ilişkisi hakkında da bazı yorumlar yaptı.

Karpovich’e katıldığı programda JPMorgan’ın Blockchain ve kripto para teknolojilerini kullanan, diğerlerine göre çok daha ucuz işlem ücretleri kesen, çok daha verimli hizmetler sunan şirketlerle nasıl rekabet edeceği soruldu. Kendisinin bu konuya yanıtı şu şekilde oldu:

“İşin arka planına baktığınızda kripto para geliştiricilerinin de ellerindeki parayı aktarmak için bankaları kullanmak zorunda olduklarını görüyorsunuz. Ortada bir rekabetten ziyade işbirliği söz konusu. Marjin konusuna gelecek olursak; mevduat marjinde durarak büyümez çünkü kimse ödeme için ödeme yapmak istemez. Bu sürecin en zor kısımlarından biri budur çünkü elinizde satabileceğiniz kaynak sayısı limitlidir, dolayısıyla en büyük alıcılarla iletişime geçersiniz.”

Karpovich’e göre Blockchain teknolojisi önümüzdeki yıllar içerisinde finans dünyasında adeta devrim niteliğinde değişilikler yaratabilir. Ancak bunların hiçbiri, Blockchain’in sektör genelinde ön planda olacağı anlamına gelmiyor. Karpovich Blockchain’in yalnızca zamandan ve masraftan tasarruf ettiren ve arka planda kullanılan bir teknoloji olarak kalma ihtimalini hatırlatıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment