Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a Göre Madencilik Maliyeti Düşebilir: Bitcoin Olumsuz Etkilenebilir

Amerikan yatırım bankası JPMorgan Chase & Co.’ya göre Bitcoin’in üretim maliyeti 13.000 dolara kadar düşebilir ve bu durum Bitcoin fiyatlarına olumsuz yansıyabilir.

Bloomberg’in 14 temmuz tarihli haberinde yer alan bilgilere göre, JPMorgan Chase & Co. yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in üretim maliyetinin haziran ayının başında yaklaşık 20.000 dolara denk geldiğini ifade etti. Ayrıca şirket bunun mevcut dönemde 13.000 dolara kadar düşebileceğini ve düşük maliyetlerin fiyatları olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler, çarşamba günü yayınladıkları raporda, üretim maliyeti tahminindeki düşüşün neredeyse tamamının Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi tarafından temsil edildiği üzere elektrik kullanımındaki düşüşten kaynaklandığını belirtti.

Değişikliği, verimsiz madencilerin piyasadan çekilmesine ve bu boşluğun daha verimli cihazlara sahip madenciler tarafından doldurulmasına bağladı. Ayrıca Nikolaos liderliğindeki grup, bu durumun fiyatların yükselmesi önünde bir engel olabileceğini de öne sürdü.

Startejistler, üretim maliyetlerindeki düşüş hakkında:

Verimli makineler, madencilerin karlılığını arttırıyor ve likiditiye arttırmak veya kaldıraç azaltmak için Bitcoin satma baskılarını hafifletiyor ancak üretim maliyeti bazı piyasa katılımcıları tarafından ayı piyasasında Bitcoin fiyat aralığının alt sınırı olarak kullanılıyor bu da fiyatların daha fazla gevşemesine neden olabilir.

dedi.

Bitcoin, kasım ayından beri düşüşüne devam ediyor. Terra/Luna ve Three Arrows Capital gibi yüksek profilli şirketlerin iflaslarıyla beraber kaosa sürüklenen piyasa yaklaşık %75 düştü. Maden şirketi Core Scientific Inc.’ın 5 Temmuz tarihinde yayınladığı aylık güncellemesinde Bitcoin varlıklarının yüksek bir kısmını haziran ayında sattığını gösterdi.

Marathon Digital Holdings Inc. ve Riot Blockchain Inc. gibi halka açık şirketlerin hisseleri de bu süreçte %70’in üzerinde değer kaybetti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!