Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Bitcoin İçin Düşüş Uyarısı

JPMorgan Chase, bitcoin için hazırladığı yeni raporda piyasaya yeni bir düşüş trendinin görülebileceğini açıkladı. Bankanın analistleri fiyatın 40 bin dolar ve üstüne çıkması halinde bu trendin önüne geçilebileceğini düşünüyorlar.

14 Ocak günü 40 bin dolara kadar dayanan bitcoin fiyatı bu haftaya 35 bin dolardan başladı. Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan Chase ekibi piyasanın güncel durumunu inceleyip bitcoin için yeni öngörülerde bulundu.

Yeni bir düşüş trendi tetiklenebilir

JPMorgan analistlerine göre bitcoin’in geçen haftadan bu yana yaşadığı düşüş, yatırımcıları ellerindeki btc’leri satmaya itebilir. Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçmemesi halinde piyasadaki satış emirlerinin hızla çoğalacağı düşünülüyor.

Bitcoin fiyatının 40 bin doların üstüne çıkması durumunda bu ihtimalin önüne geçilebileceği ifade edildi. Kurumsal yatırımcılardan Grayscale’in bitcoin fonuna günde 100 milyon dolardan fazla sermaye akıyor. JPMorgan ekibine göre bunun “ilerleyen günlerde devam etmesi” halinde 40 bin dolara ulaşılabilir.

15 Ocak’ta rekor kırıldı: 700 milyon dolar

Grayscale’in kripto para fonlarına 2020’nin son çeyreğinde toplam 3.3 milyar dolar para akışı oldu. Haftada ortalama 217 milyon dolar gönderilen Bitcoin Trust (GBTC) pastanın büyük dilimini aldı.

Geçen yıl en iyi çeyreğini geçiren Grayscale, 15 Ocak günü en iyi gününü geçirdi. Şirket CEO’su Michael Sonnenshein, 15 Ocak günü 700 milyon dolardan fazla para akışı yaşandığını açıklayıp, 2020’de başlayan momentumun bu yıl da devam ettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!