Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Bitcoin Lehine Bir Tahmin Daha!

Dünyanın en büyük bankacılık kurumlarından birisi olan JPMorgan, ilk yıllarında Bitcoin‘i en çok eleştirenlerden birisi olsa da yavaş yavaş bunun lehine açıklamalarda bulunmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı açıklamasında lider kripto para biriminin kalıcı olduğunu kabullenen JPMorgan, yeni açıklamasında ise dolaylı yoldan BTC yükselişine işaret etti.

Bitcoin, Borsaların Rekorunu Takip Edebilir

DTAP Capital kurucusu ünlü yatırımcı Dan Tapiero, JPMorgan’ın ABD borsaları için mevcut seviye üzerinden %47 yükseliş yaşanabileceğini tahmin ettiğini paylaştı. Daha fazla insanın buna inanması durumunda  yükselişin daha olası olacağının altını çizen analist, “fazla paranın” bir ihtimal Bitcoin ve altına da yarayabileceğini vurguladı.

Analistin burada kaçırdığı nokta ise Bitcoin ve ABD borsaları arasındaki korelasyon olarak biliniyor. Daha önce 12 Mart tarihindeki düşüş ve bunun devamındaki toparlanma sürecinde BTC ve borsanın çok benzer hareketler sergilediği görülmüştü.

Bu da JPMorgan’ın %47’lik yükseliş beklentisinin aslında lider kripto para birimi Bitcoin için de geçerli olduğunu düşündürüyor. BTC’nin böyle bir FOMO moduna geçmesi ise borsaların yükselişini bile sollamasını sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment