Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

430 Milyonluk Reddit’in Kapıları Ethereum’a Açılıyor

Dünyanın en büyük İnternet sitelerinden biri olan Reddit, Ethereum Foundation ile ortaklaşa yaptığı çalışmaları büyütmek istiyor.

Reddit geçtiğimiz haftalarda $MOON ve $BRICK adlı iki yeni tokenı test etmeye başladı. Henüz test aşamasında olan bu iki token şimdiden 15 binden fazla kişi tarafından kullanılıyor.  Fakat Reddit’in yaptığı bu test çalışması şu an için sadece iki farklı subreddit’i kapsıyor. Ayrıca bu subredditlerdeki toplam üye sayısı 5 milyondan az.

Reddit yaptığı bu testlerin ardından yeni bir duyuru yayınladı ve Ethereum Foundation ile yaptığı işbirliğini büyütmek istediğini açıkladı. Reddit’in planı söz konusu topluluk puanı sistemini yalnızca iki subreddit’te değil, Reddit genelinde kullanmak. Fakat Reddit’in aylık 430 milyon kullanıcısı olduğu için Reddit’e özel bir ölçekleme yapmak gerekecek.

Geliştiricilere Çağrı

Topluluk puanı sisteminin Reddit genelinde kullanılabilmesi için öncelikle bu yükü kaldırabilecek bir sistem geliştirilmesi gerekiyor. Reddit bunun için Ethereum geliştiricilerine bir çağrıda bulundu ve geliştiricileri Reddit’e özgü bir ölçekleme yapmaya çağırdı.

Reddit’in yayınladığı bildiriden bir kesit, Kaynak

Ethereum geliştiricileri Ethereum için zaten birkaç farklı ölçekleme çalışması yaptılar ama bunlar büyük ölçüde borsaların işini kolaylaştırmak için yapıldı. Şu ana kadar Reddit kadar büyük bir platforma uygun olacak bir proje geliştirilmedi. Reddit bu yüzden Ethereum geliştiricilerinden “100 bin kullanıcıyı kaldırabilecek” bir ölçekleme yapmalarını istiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

“Topluluk Puanı sistemini yüz binlerce kişiye ulaştırmak ve bu kadar kişiyi kaldırabilecek bir sistem geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz bu sistemi zaman içerisinde Reddit genelinde (430 milyon aylık ziyaretçi) kullanmak.”

Reddit’in çağrısı üstüne çalışmaya başlayacak olan geliştiricilerin, şu kriterlere uygun bir proje hazırlamaları gerekecek:

  • 5 günlük bir zaman dilimi içerisinde;
  • 100 bin puanı,
  • 25 bin yeni aboneyi,
  • 75 bin puan harcamasını ve
  • 100 bin işlemi kaldırabilmeli.

Eğer bu kriterlere uyan bir proje hazırlanabilirse kripto paralar Reddit’te daha yaygın bir şekilde kullanılabilirler. Fakat Reddit’in aylık 430 milyon kullanıcısı olduğunu düşünürsek bu sürecin pek kolay geçmeyeceğini söyleyebiliriz. Fakat Reddit’in kripto paralara yönelik çalışmalarını sürdürüyor olması hem kripto paralar için hem de özel olarak Ethereum için iyi bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ümit
    Posted 21 Haziran 2020 - 01:46 01:46

    Yatırım yapalımmı sizce ??

Leave a comment