Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Kripto Paralar İçin Umutlandıran Yorum: İki Katına Çıkabilir!

Bankacılık devi JPMorgan’ın analizine göre kripto para piyasalarına iki kat daha yatırım girebilir.

Kripto para piyasaları, yılın başından beri 12 milyar dolar net para girişi gördü. JPMorgan araştırmasına göre bu hızda devam edilirse bu sayı, yıl sonunda 26 milyar dolara çıkabilir.

Hepsi yeni sermaye değil

Bu yıl kripto para piyasasına para akışı sağlayan başlıca yatırım aracı, 16 milyar dolar ile spot Bitcoin ETF’leri oldu.

Buna Şikago Emtia Borsası’nda (CME) yapılan vadeli işlem sözleşmeleri ve kripto para fonları tarafından toplanan sermayeler dahil edildiğinde, kripto paralara yılın başından beri toplamda 25 milyar dolar girmiş oluyor.

Ancak bu paranın tamamı, piyasaya yeni girmiş sayılmıyor. JPMorgan analistleri, “Borsalarda tutulan cüzdanlardan yeni spot Bitcoin ETF’lerine ciddi bir geçiş olduğuna inanıyoruz” dedi.

Borsa verileri doğruluyor

Kripto para borsalarına ait cüzdanların bakiyesi, JPMorgan’ın yorumunu haklı çıkarıyor. JPMorgan’a göre borsalarda tutulan Bitcoin miktarı, spot ETF’ler ocak ayında işlem görmeye başladıktan sonra düşmeye başladı.

JPMorgan, “Bu, piyasaya girdikten sonra spot Bitcoin ETF’lerine akan 16 milyar doların büyük kısmının, borsalarda zaten bulunan cüzdanlardan geçtiğinini ima ediyor” dedi. Bu nedenle kripto para sektörüne yıl başından beri 25 değil 12 milyar dolar girdiği varsayılıyor.

Bu sayı, 2021/2022 dönemindeki boğa piyasası döneminde kaydedilmiş sayıların altında kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!