Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın 220 Bankalık Blockchain Projesine, Ödeme Seçeneği Ekleniyor!

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından birisi olan JPMorgan Chase, hali hazırda 220 bankanın katılım sağladığı blockchain projesine ödeme seçeneği de eklemeyi düşünüyor. Söz konusu hamlenin gerçekleşmesi, Ripple veya TransferWise gibi ödeme ve havale firmalarının ciddi anlamda zarar etmesine yol açabilir.

Blockchain tabanlı Interbank Information Network (IIN), 2017 yılının başlarında Avustralya tabanlı ANZ Bank ve Royal Bank of Canada ortaklığınca kurulmuştu. Ağın ilk oluşturulma nedeni içerisinde herhangi bir hata içeren ve çözülmesi birkaç bankanın dahil olmasına rağmen haftalar hatta aylar süren sıkıntıları tespit edip bunları blockchain ile hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktı.

Financial Times kaynağının 22 Nisan tarihinde aktardığı habere göre ise, JPMorgan takas merkezi başkanı John Hunter, IIN’nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve yakında bankanın ”ödeme noktasında daha fazla şeyler yapabilecekleri” bir hamleye geçebileceklerini ifade etti. Hunter konu hakkında yaptığı açıklamanın devamında, göndericinin veya alıcının hesap numarası veya buna benzer diğer detaylarında hata olması durumunda bunun çözülmesinin günler aldığını ve bunu ”80’li yılları” hatırlattığını vurguladı. Yapılan ödemelerin her birinin %5’i ile %20’sinde hata olduğunu belirten yönetici, bu sıkıntının bir kısmını direkt olarak blockchain kullanımı ile gidermeyi planladıklarını ifade etti.

FT’nin aktardığı haberde ödeme sisteminin 2019 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceği ve hem yerel hem de uluslararası bankaların kullanımına sunulacağı belirtildi. Interbank Information Network temel olarak Ethereum tabanlı blockchain ağı Quorum teknolojisini kullanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment