Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun Bu Üniversiteye 1.5 Milyon Dolarlık Bağışta Bulundu

Tron‘un ve BitTorrent’in CEO’luğunu üstlenen Justin Sun, kısa süre önce bir üniversiteye 1.5 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak gösterilen Justin Sun, Alibaba’nın kurucularından Jack Ma tarafından kurulan Hupan Üniversitesi’ne yüklü bir bağış yaptı.

Jack Ma bu üniversiteyi 2015 yılında hem girişimcilere hem de işletmecilere destek olabilmek için kurmuştu. Hupan Üniversitesi’nin özellikle işletme alanına odaklandığını söyleyebiliriz. Ma bu üniversite aracılığıyla Çin pazarını kalkındırmak ve yerel ekonomiye katkıda bulunmak istiyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Justin Sun da bu üniversitenin epey faydalı olabileceğini düşünüyor. Kendisi koonu hakkında şu yorumları yapıyor:

“Hupan Üniversitesi hem beni hem de şirketimizi çok ciddi anlamda etkiledi. Eğer Hupan olmasaydı bugün bildiğimiz Tron da olmazdı. Girişimciruhumu orada kazandım.”

Konu hakkında yayınlanan basın duyurusuna göre Sun tarafından yapılan 1.5 miliyon dolarlık bağış, toplamda 41 öğrencinin özel eğitimi için harcanacak. Bu öğrencilerin 14 farklı sektörde faaliyet gösterdikleri belirtiliyor. Ancak bu sektörleri kabaca ikiye ayıracak olursak öğrencilerin yarısının İnternet sektörünü, yarısının ise geleneksel sektörleri temsil ettiğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment